V 1/8 finala za Pokal Slovenije naši fantje uspešni

Koprski rokometaši so v soboto, 30. 1., odigrali prvo uradno tekmo v letu 2016. Na sporedu je bila 1/8 finala pokala Slovenije, žreb pa je za nasprotnika določil 1.B ligaša RD Herz Šmartno.
Zaradi poškodbe gležnja tokrat na igrišču ni bilo našega Žige Smolnika. Že začetek tekme je pokazal, da so naši fantje trdo trenirali cel januar in pridobivali na moči, zato so bile roke in noge težke.
Začetna postava Vran – Rapotec – Grzentič – Sokolič – Krečič – Bratkovič – Moljk ni najbolje delovala in gostujoča ekipa je to s pridom izkoristila ter si priigrala najvišjo prednost pri rezultatu 11 : 7. Trener Jovičič je poskušal s številnimi menjavami (v prvem polčasu je na igrišče stopilo 13 igralcev), da bi našel ugodno razpoloženo sedmerko. Do konca polčasa je našim uspelo ujeti rezultatski priključek.
Nekaj težav so gostje imeli še v začetku drugega polčasa, ko so v desetih minutah nanizali 5 izključitev, ki so bile posledica večje ostrine v obrambi in fizično nekoliko šibkejših domačinov. Od 40. minute dalje pa je igra stekla in razlika je hitro narasla, Koprčani so se z rezultatom 20 : 27 zanesljivo uvrstili med 8 najboljših ekip in s tem v nadaljnje tekmovanje.
Strelci:
Vlah 7, Krečič 2, Gašperšič 1, Zugan 2, Rapotec 6, Bratkovič 5, Sokolič 4
Vran 11, Ponikva 2 obrambi
Fantom in štabu seveda čestitamo ob povratku na parket in zmago.
 
 
Ta vikend pa se že začenja prvenstvo. RD Koper odhaja na težko gostovanje v Škofjo Loko. Tekma je na sporedu v nedeljo, 7. 2. 2016 ob 17h.