V Bonifki delitev točk

Odigrali smo tekmo 13.kroga 1.NLB lige proti ekipi Maribor Branika. Na prvem medsebojnem srečanju smo v dvorani Tabor morali priznati premoč nasprotnika, danes pa smo se jim upirali vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Ampak vseeno ni bilo dovolj, da bi v Bonifiki obdržali obe točki. Končni rezultat je bil 30 : 30.

Tekma se je začela zelo izenačeno. Sicer so v začetku bili nekoliko natančnejši Mariborčani, ampak jim naši fantje niso pustili, da bi se preveč oddaljili. V drugi polovici prvega polčasa so naši fantje agresivneje prijeli v obrambi, kar se je začelo kazati tudi na semaforju. Mariborčanom nismo pustili do lahkih zadetkov, prav tako pa niso znali odgovoriti na našo agresivno obrambo. Veliko izgubljenih žog gostujoče ekipe smo s hitrimi protinapadi dobro izkoristili in v 23.minuti tekme vodili za štiri zadetke, 12 : 8. Le minuto kasneje smo po izgubljeni žogi gostujoče ekipe imeli priložnost, da svojo prednost povišamo na pet zadetkov, ampak je bil v vratih pripravljen Marin Đurica. Na odmor smo odšli z dvema zadetkoma prednosti, 16 : 14.

Začetek drugega polčasa smo začeli odločneje in agresivneje. Mariborčanom nismo pustili do lahkih zadetkov. Nato pa so se začele naše črne minute. Po dveh zaporednih zapravljenih napadih smo v 42.minuti tekme gostom pustili, da izenačijo, 22 : 22. Že nekaj minut kasneje pa so gostje tudi prvič povedli, 22 : 23. V drugem polčasu pa se je zbudil tudi mariborski vratar Marin Đurica, ki je na koncu zbral 11 obramb. Gostje so nas do 52.minute tekme uspeli držati v rahli rezultatski prednosti. V napadu smo napravili kar nekaj nepotrbnih napak, kar nas je tudi stalo, da bi uspešno držali rezultatsko prednost, ki smo si jo uspeli priigrati v prvem delu drugega polčasa. Našo obrambo pa je medla tudi počasna in dolga igra mariborske ekipe. V 58.minuti tekme so gostje imeli prednost dveh zadetkov, ampak smo do konca tekme zaostanek uspeli zmanjšati. Končni rezultat v Bonifiki je bil 30 : 30.

Z devetimi zadetki je bil ponovno najuspešnejši Nino Grzentič, štirikrat sta zadela Adam Bratkovič in Grega Krečič, po tri pa so dali Marko Matijašević, Žiga Smolnik, Janez Guček in Dani Zugan. Pri gostih je bil z desetimi zadetki najuspešnejši Tine Marušič.

Naslednji vikend odhajamo na gostovanje v Ribnico, nato pa bomo koledarsko leto zaključili z domačo tekmo proti Velenju.

RD Koper : RK Maribor Branik 30 : 30 (16 : 14)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 9, Krečič 4, Matijašević 3, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 3, Sokolič, Guček 3, Zugan 3, Marić, Planinc 1, Stopar, Bratkovič 4

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 0(1)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič, Ranevski, Celminš 6, Marušič 10, Sok, Šol 2, Simonič, Jerenec, Velkavrh 5, Budja, Jerebie 2, Golik 1, Buneta 3, Štumpfl 1

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(1)