V infarktni končnici do dragocenih 2 točk

Koprčani so v 5. krogu končnice pred 800 gledalci prikazali eno izmed boljših predstav v zadnjem obdobju. V goste so prišli primorsko obarvani mariborčani (pri njih igrata Dušan Fidel in Tine Poklar), ki so, glede na razplet v zadnjih kolih, pričakovali lažje delo kot je dejansko bilo.

Povratek Gašperšiča, Grzentiča, Krečiča in posojenega Ravlije je psihološko dobro vplival na ostali del ekipe in domači so začeli na polno. Gostje so sicer povedli (0:1), vendar je bilo veselje kratkotrajno. Svežina v igri, dobra kombinatorika v napadu pod taktirko Gorele, Smolnika in Sokoliča in dejanska učinkovitost v napadu, ki smo jo v zdnjem času pri Koprčanih malo pogrešali, podprta z dobro igro v obrambi na krilih razpoloženega Jureta Vrana, je ohranjala domače v vodsttvu skozi večino prvega polčasa. Gostje so sicer uspeli izenačiti v 18. minuti (8:8) in celo povesti (10:11, 12:13), vendar so domači jasno pokazali, da poraz ne pride v poštev. 4 sekunde pred koncem prvega polčasa je Ponikvar obranil strel in s hitro podajo v protinapad angažiral Sokoliča, ki je tik pred iztekom zabil gol za 14:13, kar je bil tudi končni rezultat prvega polčasa. Infarktna končnica polčasa je obetala še boljše nadaljevanje, in to smo tudi dobili. 

Glave se v 10-minutnem odmoru namreč niso uspele ohladiti in drugi del se je začel z enakim tempom, kot se je prvi zaključil. Otvoritveni zadetek je pripadel Kopru, sledil je odgovor Maribora in prvi del polčasa smo gledali atraktivno igro na obeh straneh. V 44. minuti je Ponikvar obranil 7-metrovko Špeliću (z 10 zadetki najboljši strelec Maribora), domači pa so zabili iz protinapada. Štajerci so zadnjič resneje zapretili v 50. minuti, ko so je Jamnik stekel sam v protinapad. Tam ga je pričakal dobro postavljeni Vran in domači so z zadetkom iz protinapada pobegnili na +2 (22:20). 

Mariboru je tako v sami končnici zmanjkalo energije za kaj več, domači so se na koncu veselili skupaj z navijači, saj so slednji gledali kvaliteten rokomet, ki je dober obet pred naslednjo tekmo, ki je na sporedu ta konec tedna – točneje v soboto 14.05. – ko v Areno Bonifika prihaja trenutno vodilna ekipa Gorenje iz Velenja. 

Po tekmi so povedali:

Tine Poklar (Maribor Branik):”Tekma je bila dobra, bili smo blizu cel čas. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj sreče. Sami imamo določene težave, katere moramo razčistiti in odigrati končnico do konca tako, da čim bolje zaključimo prvenstvo.”

Adam Bratkovič (Koper 2013):”Vedeli smo, da nam ta tekma pomeni dosti saj se borimo za uvrstitev na 3. ali 4. mesto. S to zmago smo ponovno tam, kjer si želimo biti in samo s tako igro kot smo jo danes prikazali lahko dosežemo zadane cilje.”