V končnici tekme nadigrali novomeško Krko

V tretjem krogu lige NLB smo gostovali pri novomeški Krki. Po nekoliko slabšem prvem polčasu, nam je v sami končnici tekme le uspelo pokazati, da v Novo mesto nismo prišli z belo zastavo. Končni rezultat je bil 23 : 29.

Tekmo so boljše začeli domači rokometaši. V obrambi nam ni steklo, v samem napadu pa smo naredili preveč nepotrebnih napak. Že v prvem polčasu je bil razpoložen domači vratar Žiga Urbič, ki je obranil kar nekaj pomembnih strelov. Napake so se samo še stopnjevale, gostje pa so z agresivno obrambo in natančnimi ostrostrelci polčas pripeljali do konca s prednostjo štirih zadetkov, 14 : 10. V prvem polčasu je zaradi poškodbe igrišče zapustil Nejc Planinc. Upamo, da ni nič hujšega in se bo kmalu vrnil na rokometna igrišča.

Drugi polčas smo začeli z zadetkom Tilna Sokoliča, 14 : 11. Vendar pa nas gostje niso kar tako pustili. Še naprej so z agresivno obrambo preprečevali našim strelcem lahke zadetke. V 39.minuti srečanja se je tehtnica začela nagibati v našo stran. Ob zadetku Grege Krečiča smo svoj zaostanek uspeli znižati na le zadetek, 17 : 16. Svoja vrata je v drugem delu drugega polčasa zaprl tudi Gašper Dobaj. Z agresivno obrambo in hitrimi protinapadi ter natančno izdelanimi akcijami smo v 44.minuti le uspeli izenačiti, 19 : 19, le minuto kasneje pa tudi povesti, 19 : 20. Gostiteljem nismo več pustili, da bi nas ulovili, iz zaostanka pa smo po delnem izzidu 2 : 10 prišli tudi do visokega vodstva štirih zadetkov, 22 : 26. Z odličnimi navezami med Sokoličem, Krečičem in Matevžem Žagarjem smo tekmo uspešno pripeljali do konca ter slavili s 23 : 29.

S sedmimi zadetki sta bila najboljša strelca ekipe Tilen Sokolič in Grega Krečič, 5-krat je zadel Matevž Žagar. Med strelce pa se je danes vpisal tudi Gašper Dobaj.

Naslednja tekma nas čaka v soboto, 28.9., ko bomo v domači Bonifiki gostili ekipo mariborskega Branika.