V Ljubljani popolna tekma! (10:18, 22:35)

Ekipa je bila skoraj popolna, na tribuni je obsedel Tine Ponikvar, ki si še ni popolnoma opomogel po zvinu gležnja, čeprav je bil na klopi pa v igro ni vstopil niti Tilen Sokolič, ki si je v Škofji Loki poškodoval prst.

Pred maloštevilnimi gledalci, med katerimi so bili najglasnejši naši »Dvanajsti«, smo bolje začeli mi in povedli z 0:1. Do rezultata 4:4 so domači držali korak predvsem po zaslugi Roberta Sankoviča, ki je dosegel vse štiri gole za svojo ekipo (v drugem delu lanske sezone je Robert igral pri nas in pripomogel k uvrstitvi v prvo ligo). V naslednjih napadih smo zaigrali še bolje v obrambi in v napadu z nekaj domiselnimi akcijami lepo izigrali domačo obrambo. Opisana igra je obrodila delni rezultat 2:9 in kasneje se je izkazalo, da se je tekma prelomila prav takrat. Trener Zoran Jovičič je v zaledju visoke prednosti takoj začel z rotacijami, kar pa ni vplivalo na potek tekme. Naši fantje so igrali še bolj zavzeto, tekoče in domiselno v napadu ter zbrano in borbeno v obrambi. Zadnje štiri gole v 1. polčasu je po uigranih kombinacijah dosegel Nino Grzentič: zadnjega že po izteku igralnega časa z 9 metrov preko živega zidu, s pravo bombo.
Konec prvega polčasa: 10:18.

Po odmoru so naši fantje nadaljevali z dobro igro, ne glede na to, kdo je bil na parketu. Tudi igralci, ki po navadi dobijo manj priložnosti, so se zelo izkazali s požrtvovalno igro in pravim pristopom. Glede na takšno zavzetost vseh ni bilo presenečenje, da smo na sredini drugega polčasa vodili že za 12 golov in na koncu zmagali s 13 goli prednosti.
Končni rezultat: 22:35.

Statistično poročilo s tekme Slovan : Koper 2013

Tudi tokrat moramo pohvaliti vse igralce, kar 10 jih je doseglo vsaj zadetek.

Po dolgem času se bomo na naslednji tekmi spet predstavili domačemu občinstvu.
V soboto, 20. 2. 2016 ob 19h v Koper prihaja Jeruzalem Ormož.

Zmaguj(e)mo skupaj!
Forza Koper!