V Obalnih derbijih so slavili koprski mladi rokometaši; mladinci ostajajo neporaženi

Minuli vikend smo si ogledali kar tri Obalne derbije; ekipa kadetov je v domači dvorani remizirala s sosednjo Izolo, mlajši dečki A in B pa so kraljevali v izolski Kraški. Pomembno zmago so zabeležili tudi starejši dečki A, mladinci pa še naprej ostajajo neporaženi.

MLADINCI

Mladinci so z odliko opravili z jesenskim delom državnega prvenstva, v katerem so zabeležili le zmage. Minulo nedeljo so v zadnjem, 10.krogu, gostovali v Cerkljah, kjer so ugnali združeno ekipo RK Cerklje-Radovljica, 20 : 28.

Celoten prvi del sezone je minil v znamenju odlične obrambe (povprečje prejetih zadetkov znaša zgolj 23 na tekmo). Z gibljivo in čvrsto obrambo ter odlično razpoloženimi vratarji, so fantje v Cerkljah takoj prevzeli vajeti v svoje roke. Že v prvem polčasu so si priigrali prednost sedmih zadetkov in nato tekmo brez večjih zapletov pripeljali do konca.

Kljub zaključku prvega dela sezone, bo ekipa s treningi nadaljevala do božično-novoletnih praznikov. Nato si bodo privoščili desetdnevni odmor, že na začetku januarja pa se bodo ponovno zbrali na pripravah za nadaljevanje državnega prvenstva. Želja ostaja le ena – povratek v 1.mladinsko ligo. Pred začetkom drugega dela sezone pa bo ekipa odigrala tudi nekaj prijateljskih tekem z močnimi prvoligaši.

RK Cerklje-Radovljica : RD Koper 20 : 28

KADETI

Obalni derbi na Bonifiki med RD Koper in RD Butan plin Izola se je končal z delitvijo točk.  Tekma je bila zanimiva, borbena in negotova do konca, kar je pripomoglo tudi k glasnemu navijanju in odličnemu vzdušju v dvorani.

Izolani so sicer povedli in vodili celo tekmo, vendar so motivirani Koprčani dostojno odgovorili, se vrnili v igro in si ob koncu tekme še priigrali lepo priložnost za zmago.

V preveliki želji po zmagi so naši kadeti naredili več nepotrebnih individualnih taktičnih napak za kaj več kot neodločen rezultat. Več sreče in spretnosti pri odbitih žogah so imeli Izolani, kar jim je že v začetku tekme omogočalo nekaj lahkih zadetkov in rezultatsko prednost. Trener Vili Ban je med igro spremenil sistem obrambe in uspešno rotiral oba vratarja. Rotacijo igralcev je še najbolje znal izkoristiti Jaka Komel, ki je odlično odigral v obrambi in napadu.

Poleg vratarjev Jakoba Morata in Lukasa Lampeta na golu, so bili med igralci najbolj razpoloženi Jaka Komel 6 golov, Klej Sanabor, Tian Furlan in Nik Pribac po 4 gole. Sandi Muminović je kljub poškodbi v prvem polčasu stisnil zobe in po najboljših močeh pomagal ekipi.

Z osvojeno točko so si kadeti že pred zaključkom prvega dela prvenstva zagotovili prvo mesto v skupini in se lahko mirno pripravijo na gostovanje v Ajdovščini.

RD Koper : RD Butan plini Izola 22 : 22 (11 : 13)

STAREJŠI DEČKI B

V 12. krogu državnega prvenstva so naši fantje v domači dvorani odigrali tekmo proti ekipi iz Logatca. Sam začetek tekme ni bil najboljši. Odločnejša je bila gostujoča ekipa, ki je z bolj zbrano igro, predvsem v napadu, prišla do nekaj golov prednosti. V 17. minuti je bil rezultat 7 : 11. Koprčani so se poskušali približati, ampak kljub želji, igra ni stekla tako, kot bi morala. Rezultat prvega polčasa 13 : 16.

Igra naših fantov v drugem delu tekma je bila čisto nasprotje prvega dela. Dobra in čvrsta obramba ter dobra organizacija napada je privedla do preobrata. V 40. minuti tekme so fantje prvič povedli, rezultat je bil 24 : 23. Od tu dalje, fantje niso popustili in na koncu tekmo dobili s 27 : 24.

Naslednjo tekmo bo koprska ekipa odigrala v Sežani.

RD Koper : RK Kronos 27 : 24 (13 : 16)

MLAJŠI DEČKI A

Odigrali smo sosedski derbi, kateri je upravičil pričakovanja.

Fantje so se med tednom pripravljali in pridno trenirali na najbolj pomembno tekmo prvega dela.

Uvod je pokazal da bo tekma zelo težka. Vratarja obeh ekip sta zaklenila vrata, fantje pa so zgrešili kar precej strelov. Polčas se je končal v prid koprskih rokometašev, 4 : 6.

Ob polčasu je trener Željko fantom povedal, če si želijo biti zvezde, morajo to tudi na igrišču pokazati, ne pa le izven.

Začetek drugega polčasa je bil popolnoma v prid naših fantov. Nalet in delni izzid 5 : 0 nas je popeljal v vodstvo in varno razliko. Fantje niso popuščali niti trenutek in pokazali da so male vzhajajoče zvezde koprskega rokometa. Z fanatično in granitno obrambo so domačim Izolanom dovolili le 1 gol v drugem polčasu. Izjemna igra v napadu ter obrambe Gregorja je prinesla preobrat in končni rezultat 5 : 19.

Pohvale prav vsem fantom za prikazano igro. Tekmo so fantje zaključili z izjemnim cepelinom in presenetili tako igralce kot vse navijače.

RD Butan Plin Izola : RD Koper 5 : 19

 

MLAJŠI DEČKI B

V sosedskem derbiju smo z borbeno predstavo vknjižili pomembno zmago v boju za napredovanje. Po hitrem vodstvu Izolanov s 3 : 1 smo se zbrali in z dobro igro v obrambi ter dobrimi obrambami vratarja izid obrnili v našo korist. Prednosti do konca tekme nismo več izpustili iz rok.

Pomembno je omeniti, da so priložnost za igro dobili vsi igralci in jo tudi dobro izkoristili. Časa za počitek ni saj nas že v četrtek, v domači dvorani, čaka derbi za prvo mesto v skupini z do sedaj še neporaženo Sežano.

RD Izola : RD Koper 14 : 20