V petek in soboto Final4 Pokala Slovenije

V petek in soboto se bo odvil eden od vrhuncev članskih državnih tekmovanj v letošnji sezoni. V Trebnjem se bo namreč odigral zaključni turnir v Pokalu Slovenije. Za RD Koper lahko trdimo, da smo postali že tradicionalni udeleženec zaključnih turnirjev Pokala, saj bo v desetletni zgodovini društva to že peta udeležba. Poglejmo malo nazaj in spomnimo se naših pokalnih uspehov. V sezoni 2014/15 smo se nekoliko nepričakovano z golom Grzentiča iz devetih metrov po izteku igralnega časa proti MRK Krka uvrstili na zaključni turnir, ki smo ga tisto leto tudi gostili. V polfinalu smo morali priznati premoč RK Gorenje Velenje (28:30), v tekmi za tretje mesto pa smo z rezultatom 28:19 ugnali ekipo RK Dol TKI Hrastnik. Tudi naslednjo sezono smo bili ponovno udeleženci zaključnega turnirja. Na turnirju v Ribnici smo dosegli naš največji pokalni uspeh. Po izenačenem prvem polčasu smo najprej v polfinalu izločili ekipo RK Trimo Trebnje (28:23), nato pa v finalu priznali premoč Celjanom (25:38). Naš naslednji nastop na zaključnem turnirju datira v sezono 2017/18. V Ljutomeru smo najprej igrali proti RK Celje PL in nato za tretje mesto proti domačinom RK Jeruzalem Ormož. V tej sezoni smo v Pokalu osvojili četrto mesto. Naš zadnji nastop na zaključnem turnirju Pokala pa se je zgodil v lanski sezoni. Tudi na tem turnirju smo morali v polfinalu priznati premoč ekipi RK Celje PL (29:31), v tekmi za tretje mesto pa še ekipi MRK Krka (21:28).

Tako je pred nami nov zaključni turnir v Pokalu Slovenije, na katerem se bo naš klub predstavil petič. Poleg RD Kopra se bodo letošnjega turnirja udeležile tudi ekipe RK Trimo Trebnje, MRK Krka in RK Slovenj Gradec. Žreb nam je v polfinalu namenil trenutno vodilno ekipo državnega prvenstva RK Trimo Trebnje. Tekma bo v petek ob 17.30 uri v dvorani OŠ Trebnje. Druga polfinalna tekma med ekipama MRK Krka in RK Slovenj Gradec pa bo na sporedu ob 20.00 uri. Finalna tekma se bo odvila dan za tem ob 17.30 uri, tekma za tretje mesto pa bo ob 14.30 uri. Sicer pa si tekme sledijo po sledečem razporedu:

Polfinale, petek, 5. april:

Zaključne tekme, sobota, 6. april:

  • Za 3. mesto, ob 14.30: Poraženec polfinala 1 : Poraženec polfinala 2 (spletni prenos na YT RZS)
  • Finale, ob 17.30: Zmagovalec polfinala 1 : Zmagovalec polfinala 2 (prenos na TV Slovenija 2)

 

Izjave trenerjev ekip zaključnega turnirja:

Boris Lisica, RD Koper: “Pokalno tekmovanje predstavlja nagrado za delo, moraš pa se zavihteti na zaključni turnir, da občutiš zadovoljstvo. Gre za posebno čast, saj si uvrščen med najboljšo četverico. Igralci se lahko tu sprostijo in tudi zavoljo tega na tekmi pokažejo še nekoliko več kot sicer. Mi živimo in poskušamo verjeti v takšne stvari. Želimo si dobre, sproščene, raznovrstne in kakovostne polfinalne tekme. Pritiska na nas ni, Trimo je favorit. A v Trebnje nihče ne bo prišel na dopust, vsi si želimo zaigrati v finalu.”

Uroš Zorman, RK Trimo Trebnje:  “Koper je v drugem delu prvenstva pokazal izjemno moč in odigral veliko dobrih tekem. Želel sem se mu izogniti, ker bomo dva tedna za pokalnim dvobojem z njim igrali v Ligi NLB. Pritiska ne bi smelo biti. Naša ekipa je dala skozi že precej stvari. Zaključni turnir pokala pred polnimi tribunami je lahko le vzpodbuda. Resnično si želim, da bi bil to veter v naš hrbet in da bodo naši glasni navijači kamenček v mozaiku do nekaj več.”

Mirko Skoko, MRK Krka: “Tekmovanje na treh frontah je pustilo precejšnje posledice, saj je zaradi zdravstvenih težav kar nekaj igralcev izven pogona. Toda to ne spreminja naših ambicij, saj želimo osvojiti pokal, v katerem smo že nekajkrat izpadli v polfinalu ali izgubili v finalu. Gre za tekmovanje, v katerem lahko vsak premaga vsakega. Zagotovo pa nas s Slovenjgradčani čaka težka tekma.”

Žiga Lesjaka, RK Slovenj Gradec: “Ko sem prevzel vodenje ekipe Slovenj Gradca smo si želeli uvrstitve na zaključni turnir in dviga na lestvici Lige NLB. Oboje nam je uspelo. Trenutno nas nekoliko pestijo poškodbe, a se ne predajamo. V ekipi še naprej vlada dobro vzdušje, na vsaki tekmi si želimo zmagati! Iz okolice poslušam, da nam ekipa Krke ne leži. Na prvem treningu po žrebu bom fantom jasno povedal, da tega ne želim več slišati. Marsikateri tekmec nam ni ležal, pa smo ga že uspeli presenetiti. Sam na vsak trening pridem z mislijo, da gremo na naslednjem preizkusu po novo zmago. Krka je sicer zelo kakovostna ekipa, ki v tej sezoni dobro nastopa tudi v evropskem tekmovanju.”

Skupni imenovalec vseh izjav trenerjev ekip je, da vlada med njimi spoštovanje in zavedanje pomembnosti polfinalne tekme. A hkrati vsi izražajo željo po uvrstitvi v finale, saj so zato v Trebnje tudi prišli. Naši ekipi želimo vse najboljše in obilo športne sreče ter naj doseže rezultat, ki ga na zaključnih turnirjih Pokala do sedaj še ni dosegla.

FORZA KOPER!!!