V predzadnjem krogu člani gostujejo v Ivančni Gorici

Članska ekipa bo tekmo 25. oziroma predzadnjega kroga NLB lige odigrala v gosteh v soboto, 18.5.24. Tekma proti RK Sviš Ivančna Gorica se bo pričela ob 19.00 uri v OŠ Stična. Dolenjci so trenutno na lestvici deseti z dvema točkama prednosti pred enajstim RD Urbanspace Loka. Deseti mesto ekipi Ivančne Gorice zagotavlja obstanek v NLB ligi, zato je sobotna tekma za njih izredno pomembna, saj bi si z morebitno zmago praktično že zagotovili nastopanje v NLB ligi tudi prihodnjo sezono. Domačo tekmo v prvem delu sezone, ki sta jo ekipi odigrali v začetku decembra, so z rezultatom 32:26 dobili člani RD Koper. Najboljši strelec RK Sviš Ivančna Gorica je srednji zunanji igralec Marko Marojevič, ki je do sedaj zadel 113-krat (od tega je dosegel 34 zadetkov iz sedemmetrovke). Zaradi poškodbe sicer že nekaj časa ne igra vsestranski Simon Vidmar.

Sandi Muminovič pred sobotno tekmo pravi: »Po krajšem premoru, nas v soboto čaka nova težka tekma  pri ekipi Sviša. Ekipa Sviša na domačem terenu velja za neugodnega tekmeca, saj igrajo hiter in atraktiven rokomet. Na tekmo se dobro pripravljamo in se s pravo energijo in dobro igro  lahko nadejamo pozitivnega rezultata.«

Za RK Sviš Ivančna Gorica bo to ena najpomembnejših tekem v sezoni. Ker gre za zadnjo tekmo v sezoni na domačem parketu, pripravljajo domačini celodnevni rokometni program, ki se bo zaključil ravno z našim gostovanjem v Stični. Tako kot ostaja do zadnjega kroga zanimiva borba za prvaka, ostaja zanimiva tudi borba za končno četrto mesto v NLB ligi, za katerega se borijo štiri ekipe uvrščene med četrtim in sedmim mestom. Med njimi je tu tudi naša ekipa, ki ima še vedno lepe možnosti za osvojitev končnega četrtega mesta. Zato verjamemo v odločnost in zagnanost naših fantov s ciljem po osvojitvi dveh novih točk.

Tekmo lahko spremljate na Livestat strani RZS Rezultat I.Gorica – Koper ali na YT kanalu RZS YT.