V RD Koper prihaja Tine Poklar

V RD Koper smo se dogovorili za dvoletno sodelovanje s koprčanom Tinetom Poklarjem, ki se po letih igranja v ligi prvakov ter norveškem in avstrijskem prvenstvu vrača v domače okolje in bo v sezoni 2020/21 okrepil našo mlado in zelo perspektivno ekipo.

Tine je otrok koprskega rokometa. Z RK Cimos Koper je doživel vse takratne zgodovinske uspehe – državni prvak, ¼ finale lige prvakov, zmagovalec pokala Challenge, pokalni zmagovalec. Po razpadu le-tega se je preselil v mariborski Branik, od koder je po treh letih prestopil na sever Evrope, natančneje v norveškega prvaka Elverum. Z Elverumom je tri sezone zelo uspešno nastopal tako v domačem prvenstvu (3x državni prvak) kot tudi v ligi prvakov, v kateri je vpisal 117 zadetkov ter bil najbolj učinkovit posameznik svoje ekipe. Pred začetkom letošnje sezone se je odločil za selitev v avstrijskega podprvaka Alpla Hard, s katerim bo letos naskakoval naslov državnega prvaka.

V tretjem poskusu (v dogovorih smo bili že v preteklih dveh sezonah) smo v Koper le vrnili vrhunskega igralca iz domače šole, ki največ igralnih minut preigra na poziciji levega zunanjega, njegove glavne odlike pa so “zabijanje” golov iz razdalje ter agresivna in trda igra v obrambi.

Ob podpisu pogodbe je Tine povedal: “Zelo sem vesel, da se po sedmih letih vračam nazaj v Koper. Osebno imam zelo visoke cilje in upam da nam bo v naslednji sezoni uspelo narediti odličen rezultat. Ekipa je mlada, ampak ima velik potencial, z dobrimi treningi in veliko podporo publike pa mislim, da lahko premagamo vsakogar. Všeč mi je, da so klub in Uroš kot trener zelo ambiciozni ter da jih zanimajo le najvišja mesta.”

 

Osebna izkaznica:

  • Ime in priimek: Tine Poklar
  • Datum rojstva: 5.10.1990
  • Kraj rojstva: Koper
  • Višina/teža: 192cm/95kg
  • Igralno mesto: Levi zunanji
  • Dosedanji klubi: RK Cimos Koper, RK Maribor Branik, Elverum HH (NOR), ALPLA HC Hard (AT)