V RD Koper se vrača mladinski reprezentant

Po treh sezonah v Ljubljani se v domači klub vrača levo krilo mladinske reprezentance, Staš Jovičič. Staš je rokometno pot v mlajših selekcijah začel še v Cimosu, od leta 2013 pa je igral za naš RD Koper. V sezoni 2017/18 se je nato preselil v RD Slovan, kjer si je izboril mesto v članski ekipi ter v pravkar končanem prvenstvu prispeval velik delež (v 16 tekmah je dosegel 61 zadetkov) k ponovni uvrstitvi kluba v prvo ligo. Lansko poletje je s kadetsko reprezentanco zastopal Slovenijo na svetovnem prvenstvu v Makedoniji, kjer so se uspeli uvrstiti v ⅛ finala, letos pa bo ta generacija igrala v mladinski konkurenci.

Veseli smo, da se je Staš odločil za vrnitev v naš klub, kjer bo zapolnil nastalo vrzel na poziciji levega krila. Z njim v ekipi dobivamo zanesljivega realizatorja v napadu ter raznovrstnega, na več mestih uporabnega obrambnega igralca.

Dobrodošel nazaj, Staš!

 

 

Staš Jovičič: “Občutki ob vrnitvi so odlični, veselim se ponovnega igranja v Bonifiki in novih zmag v domačem dresu. Pričakovanja imam zelo visoka, ker vem da je ta ekipa zmožna veliko. Navijačem bi sporočil, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe in pomagal ekipi do novih zmag.”

 

Nejc Poklar – direktor RD Koper: “Zelo smo zadovoljni, da smo hitro pokrili manjko na položaju levega krila ter se dogovorili s Stašom, produktom koprske rokometne šole ter našo prvo izbiro za zapolnitev tega mesta. Staš se v vseh pogledih vklaplja v našo vizijo, tako po rokometni kvaliteti kot po karakternih značilnostih. Prepričani smo, da se bo kmalu spet dobro znašel na domačem parketu ter da bo takoj pomagal pri doseganju zastavljenih ciljev.”

 

Osebna izkaznica:

  • Ime in priimek: Staš Jovičič
  • Datum rojstva: 06.12.2000
  • Višina/teža: 187cm/83kg
  • Igralno mesto: Levo krilo
  • Dosedanji klubi: RK Cimos Koper, RD Koper, RD Slovan