V Schaffhausnu ni šlo po načrtih

Danes so naši rokometaši odigrali povratno tekmo proti Kadetten iz Schaffhausna (SUI). Po odlični predstavi v Areni Bonifika, so se fantje na pot odpravili sproščeni in pozitivnih misli, da lahko presenetijo domačine in se uvrstijo v naslednji krog pokala EHF. Žal se na koncu ni izšlo za napredovanje, tako da nas čaka v nadaljevanje le borba v domačem prvenstvu.

Fantje so tekmo začeli odlično. Obe ekipi sta v obrambi začeli agresivno, kar se je tudi videlo po strogih sodniških odločitvah in številu izključitev v samem začetku tekme. Domačini so večinoma vodili za zadetek ali dva, vendar so Koprčani držali priključek in prvič povedli v 18.minuti, ko je za vodstvo 8:9 zadelJaka Moljk . Izenačena igra se je nadaljevala vse do 25.minute (12:12), nato pa so domači z delnim izidom 4:0 zaključili prvi polčas in na odmor odšli s prednostjo 16:12.

Pri domačih je odlično branil vratar Ivan Stevanović in ponovno Gabor Csaszar,ki je zatresel našo mrežo 5-krat. Pri Koprčanih pa sta bila najučinkovitejša Adam Bratkovič, ki je zadel 5-krat, in Aleks Vlah,ki je zadel 3-krat.

Tudi v začetku 2.polčasa smo videli kar nekaj črnih minut Koprčanov. Švicarji so našo nezbranost in naše napake v napadu dobro izkoristili in že v 33.minuti povedli za +8 (20:12). Napake pa so se vrstile ena za drugo, švicarska vratarja, Ivan Stevanović in Kristian Pilipovic, pa sta zaklenila svoja vrata. Do konca tekme smo poskušali zmanjšati zaostanek, vendar nam razigrani domačini niso pustili, da bi se približali na manj kot 5 golov zaostanka v 48.minuti (25:20). V zadnjih 10 minutah so izkušeni Švicarji držali prednost in jo niso izpustili iz rok, tako je bil končni rezultat v BBC Areni 31 : 24 za Kadetten Schaffhausen.

Pri domačih je bil ponovno najuspešnejši Gabor Csaszar, ki je zadel 7-krat. Ivan Stevanović je zbral 8 obramb, Kristian Pilipovic pa 5. Pri naših so bili najbolj natančni Adam Bratkovič, ki je zadel 6-krat, Aleks Vlah, 5 zadetkov, in Nino Grzentič, s 4 zadetki. Vratarji tokrat niso imeli dobrega dneva. Mirza Hseljić je zbral 2 obrambi in Thomas Postogna 9.

Fantje so z današnjim porazom zaključili svojo tekmovalno sezono v pokalu EHF. V četrtek nas čaka gostovanje v Mariboru (tekmo si boste lahko ogledali tudi na programu RTVja).

 

Žiga Smolnik, kapetan ekipe:“Tekmo smo solidno odprli in držali stik z domačimi do rezultata 12 : 12. Drugi polčas smo začeli nekoliko slabše, kar pa so Švicarji dobro izkoristili ter svojo prednost iz 1.polčasa samo še povečevali. Do konca tekme smo svoj zaostanek poskušali izenačiti, ampak se nam je uspelo približati na zgolj 5 zadetkov zaostanka. Naša današnja igra ni bila na nivoju, jaz verjamem, da smo sposobnejši od prikazanega. Naredili smo preveč napak v samem napadu in v obrambi, tudi strelsko nismo bili razpoloženi. Vsekakor je Kadetten zasluženo zmagal in napredoval.”

 

Kadetten Schaffhausen (SUI) : RD Koper (SLO) 31 : 24 (16 : 12)

 

Kadetten Schaffhausen: Pilipovic (5obramb), Meister 2, Zehnder 2, Küttel, Csaszar 7, Schopper, Haas, Beljanski 3, Stevanović (8obramb), Gerbl 2, Sesum 5, Huber, Maros 3, Schelker 2, Frimmel 4, Tominec 1

Trener: Petr Hrachovec

Izključitve: 14 minut

7-metrovke: 3(3)

 

RD Koper: Haseljić (2 obrambi), Dolenc, Grzentič 4, Vlah 5, Krečič 2, Matijašević, Kocjančič, Postogna (9 obramb), Moljk 2, Smolnik 1, Sokolič 4, Guček, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 6

Trener: Peter Mičović

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 5(4)