V Škofji Loki do pomembne točke

Po solidni predstavi v Šmartnem so bili fantje dobro pripravljeni in zelo motivirani. Gostovanje v dvorani Poden je to sezono zelo zahtevno, saj razen Celja in Velenja še nihče ni odnesel točke iz Škofje Loke. Tekmo je spremljalo veliko privržencev našega moštva in nepogrešljivi »dvanajsti«, ki so srečanju dajali poseben ton.

Naši fantje so začeli naravnost fantastično, borbeno v obrambi in zbrano v napadu. Takoj so povedli z 2:0 in 5:2. Gostitelji so nekako držali priključek do 7:5, nakar so naši fantje z domiselno igro in dobro obrambo naredili delni izzid 5:0 in v 21. minuti vodili za 7 golov. V tem delu se je strelsko najbolj izkazal Jan Gorela, v obrambi pa je vse niti v svojih rokah držal izredno požrtvovalni Uroš Rapotec. V naslednjih minutah je zbranost nekoliko popustila, naredili smo nekaj napak in gostitelji so dosegli 4 gole, naši fantje pa zadnjega v 22. minuti in končni rezultat prvega polčasa je bil vseeno spodbudnih 9:13. Pravi pristop in borbena igra sta vlivala optimizem pred drugim polčasom.

V drugem delu naša igra ni bila več tako poletna, zgrešili smo tudi nekaj lažjih strelov, trikrat zadeli okvir vrat, pa še gostujoči vratar Pajntar je nekajkrat odlično posredoval (na koncu je zbral 13 obramb). Kljub vsemu pa smo še v 48. minuti vodili z 18:21. Domači so nato še bolj strnili svoje vrste in v 52. minuti izenačili na 21. Pred nami je bila res napeta končnica v kateri sta obe ekipi prikazali izjemno igro v obrambi in precej napak v napadu, saj smo v zadnjih 8. minutah videli samo en gol na vsaki strani. Priložnost za zmago sta imeli obe ekipi, na koncu pa se je tekma končala neodločeno 22:22.

S tem rezultatom ni bila prav zadovoljna nobena ekipa. Domača, ker ji ni uspel popoln preobrat (na tekmi nikoli niso vodili), naša pa, ker ni uspela zadržati prednosti in vnovčiti dobre igre na zahtevnem gostovanju. 

Vsem igralcem gre kljub temu pohvala za borbenost in pristop!

Naslednja tekma: gostovanje RK Slovan : RD Koper 2013, petek, 12. 2. 2016 ob 18.30 v Ljubljani. Slovan se bori za obstanek, mi pa bomo morali za novi dve točki ponoviti predstavo iz prvega polčasa v Škofji Loki.

Zmagujemo skupaj! Forza Koper!