V sosedskem derbiju ponovno slavje naših najmlajših

V tem tednu sta dve ekipi naših najmlajših odigrali še zadnji tekmi koledarskega leta. Starejši dečki B so se odpravili na gostovanje v sosednjo Izolo, maljši dečki B so pa v domači dvorani prav tako gostili ekipo Izole. Obe ekipi sta se odlično izkazali in koledarsko leto zaključili z zamgo.

STAREJŠI DEČKI B

V Izoli smo predčasno odigrali tekmo zadnjega kola, predvidenega v prihajajočem vikendu. Derbi je opravičil sloves razburljive tekme dveh sosedskih ekip. Tekma je bila bolj zanimiva po rezultatski izenačenosti, kot po lepi igri. Ta je bil v prvem polčasu kar pet krat izenačen, vendar so naši fantje v drugem delu prvega polčasa odigrali bolj zbrano (dobro je v obrambi igral predvsem Bedene Bastian) in do odmora povedli za štiri zadetke.

V drugem polčasu so naši fantje, predvsem v napadu, igrali nezbrano in nepovezano, kjer so zapravili veliko lepih priložnosti. Borbenim domačinom je do konca tekme uspelo rezultat poravnali na izenačenje, 20:20. V zaključku same tekme, smo z dvema igralcema manj, v napadu imeli možnost, da bi z golom prišli do prednosti dveh zadetkov, ampak nam to ni uspelo. Ob prenosu žoge je bil storjen prekršek, ko je sodnik dosodil domačinom 7-metrovko za izenačenje, vendar so jo  zapravili in točke derbija so odšle v Koper.

RD Butan plin Izola : RD Koper     21: 22    (10 : 14)

RD Butan plin Izola: Rogelja, Soršak 2, Bubić 1, Krička 6, Smej 6(2), Piantoni, Frančeškin, Dodič, Grilj, Panger 3(1), Cencič, Stojanov, Kranjc, Bangolji 3, Klobas

Trener: Nino Legnar

Izključitve: /

7-metrovke: 3(6)

RD Koper: Britošek 3, Montanič 1, Lampe, Mučić 6(2), Jevšinek 2, Dežjot, Geršak 1, Apollonio 1, Nanut, Goshev 1, Štrekelj, Bedene 1, Simčič 3, Kukanja 3

Trener: Leon Benulič

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(2)

MLAJŠI DEČKI B

V zadnji tekmi letošnjega leta so se naši MDB na domačem terenu pomerili s  sosednjo Izolo. Domači igralci so pokazali veliko borbenost in željo po zmagi ter kljub številnim izključitvam tekmo zanesljivo dobili. Vodili so skozi celotno srečanje, domači trener pa je ponovno imel priložnost ponudil vsem igralcem. S še eno zmago smo leto zaključili še neporaženi. V januarju nas čakata še dve tekmi v skupini, potem pa sledi premor. S prevnstvom ponovno začnemo v mesecu marcu, ko nas čakajo pomembne tekme v polfinalni skupini.

RD Koper: RD Butan plini Izola   20 : 14(12:6)

RD Koper: Kukec, Žigante, Uljančič, Vuk-Potier 1, Pečar, Brlek, Furlan , Erjavec 6, Ibričić, Žibret, Kolenc, Vulić 4, Kloosterwaard 2, Dušić 1(1), Mirković, Legovič 1

Trener: Lenart Cencič

Izključitve: 16minut

7-metrovke: 1(1)

RD Butan plin Izola: Volčič, Cenčič, Božič 1, Miklavec 2, Lisjak, Ban, Christidis 1, Peršolja, Marancein 6(1), Ružnić, Slama 4(2)

Trener: Branko Franovič

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 3(3)