S preobratom v zadnjih minutah do novih točk

Danes smo odšli na gostovanje v Dobovo, kjer smo odigrali tekmo 10.kroga 1.NLB lige. Dobova je sicer sezono začela nekoliko slabše, nato pa so svoj nivo igre popolnoma dvignili, ampak jim je v prejšnjem krogu ponovno zmanjkalo le malo. Vsekakor smo danes lahko pričakovali trd boj za novi dve točki v prvenstvu.

V prvem polčasu je bila naša igra nekoliko slabša. Imeli smo kar nekaj nerazpoloženih igralcev, česar pa od prejšnjih tekem nismo navajeni. V napadu nam ni steklo, tudi sama obramba je bila brez prave energije. Agresivna obramba gostov in veliko izgubljenih žoge naše ekipe je tudi pripeljala do take rezultatske razlike. Gostitelji so se že v 14.minuti tekme uspeli oddaljiti za štiri zadetke, 9 : 5. Uroš Rapotec je bil primoran vzeti minute odmora in zbistriti glave naših fantov. Do 23.minute smo se uspeli Dobovčanom, ob zadetku Nina Grzentiča, približati na zgolj zadetek zaostanka, 9 : 8. V prvem polčasu so bili nerazpoloženi tudi naši vratarji, kar pa ne moremo reči za dobovskega vratarja, Tilna Lebna, ki je obranil kar nekaj naših strelov. Dobovčani so se do konca polčasa ponovno uspeli oddaljiti za štiri zadetke. Rezultat ob polčasu je bil 13 : 9.

V drugem polčasu nam je nekoliko boljše spetklo v samem napadu, v obrambi pa smo še vedno videli kar nekaj nepotrebnih napak, nekako nismo uspeli pravilno in odločneje obraniti dobovski napad. Veliko preglavic nam je povzročala predvsem zunanja dobovska linija z Markom Sintičem na čelu. Gostitelji so svojo prednost treh oz. štirih zadetkov uspeli držati vse do 44.minute tekme, ko se nam je ob zadetku Roka Marića, uspelo približati na dva zadetka zaostanka, 19 : 17. Vendar pa smo v obrambi odigrali še vedno premalo agresivno. V 49.minuti tekme pa se je zgodil preobrat. Ob menjavi vratarja, v vrata je stopil Mirza Haseljić, gostitelji niso več uspeli priti do lahkih zadetkov. Haseljić je popolnoma zaklenil gol. V 53.minuti tekme, ob zadetku Tilna Sokoliča, smo končno supeli izenačiti, 21 : 21. V ravno pravem trenutku pa je Rapotec vzel minute odmora in pripravil fante na novo igro. Po dveh zaporednih zadetkih Adama Bratkoviča smo v 56.minuti uspeli povesti za dva zadetka, 21 : 23. Tekma je bila nekako že odločena. Nekaj vroče krvi smo še vedno videli, ampak gostje niso več našli izhoda iz tako malega zaostanka. Na koncu smo zasluženo slavili, rezultat je bil 23 : 25.

S 6 zadetki je bil ponovno najbolj uspešen Nino Grzentič, po 4-krat pa so dobovsko mrežo zatresli Rok Marić, Nejc Planinc in Adam Bratkovič. Pri gostiteljih je bil z 8 zadetki najuspešnejši Marko Sintič.

V naslednjem krogu, nas čaka domača tekma, ko v Areno Bonifika pride ekipa RD Urbanscape Loke. Tekma bo na sporedu v petek, 23.11., ob 20.uri.

 

MRD Dobova : RD Koper 23 : 25 (13 : 9)

MRD Dobova: Dular 1, Markušić 1, Rožman, Leben, Kučič 2, Polutnik, Humek, Bura 1, Jazbec 1, Zavodnik 3, Krnc 2, Šušnjara 2, Kunst 2, Sintič 8, Hotko, Novak

Trener: Aleksnader Markl

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(1)

RD Koper: Haseljić, Smolnik 1, Grzentič 6, Krečič, Matijašević 2, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Moljk, Sokolič 3, Guček 1, Zugan, Marić 4, Planinc 4(3), Stopar, Bratkovič 4

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 16minut

7-metrovke: 3(3)