V Novi Gorici delni izkupiček naši mladih

DRŽAVNO PRVENSTVO – 3. krog

Mlajše selekcije se aktivno udejstvujejo v državnem prvenstvu. Tokrat so bili pridni starejši dečki B pod vodstvom Željka Zirduma, manj sreče so imeli starejši dečki A in kadetu.

 

STAREJŠI DEČKI B

MRK Nova Gorica : RD Koper 19:25 (9:14)

 

Starejši dečki B so se iz gostovanja v Novi Gorici vrnili z 2 točkama. Tekmo smo začeli v krču, vendar so se igralci prebudili na polovici prvega polčasa. V začetku je bilo nekaj zgrešenih čistih strelov in to je domačine popeljalo v vodstvo. Fantje so se nato s srčno igro v obrambi in učinkovito igro v napaduodlepili na 5 golov razlike in polčas se je zaključil z rezultatom 9: 14. V drugem polčasu pa so igralci in vratarji zaigrali še bolje in povečali prednost na 12:20. Pokazali so, kako se bori za barve kluba in do konca niso popuščali. Pohvaliti je treba vse igralce in vse tri vratarje, saj so ob tako dobri obrambi tudi vratarji naredili razliko. Trener je dal priložnost vsem igralcem, kar so vsi s pridom  izkoristili.

Strelci: Makovec 11, Dogandijev 4, Nadarevič 4, Tišler 4, Franič 1, Logar 1

Naslednja tekma bo v ta konec tedna v Kopru proti ekipi Pallamano Trieste. 

***
STAREJŠI DEČKI A

MRK Nova Gorica : RD Koper 29:18 (13:6)

 

V »balonu« je bila na sporedu tekma tretjega kroga državnega prvenstva. Po odlični predstavi proti Kozini je sledila bleda predstava. Domačini so tekmo pričeli zelo agresivno v obrambi, kot tudi v napadu. Zunanja linija Kopra v napadu ni delovala tako, kot bi morala. Preveč je bilo zgrešenih podaj in strelov proti vratom. Tudi obramba je bila preveč statična, kar so fizično močnejši nasprotniki izkoristili in tako prihajali do lahkih zadetkov. Čestitke Novi Gorici za borbenost in zmago.

 

Strelci: Muminović 7, Pribac 6, Ojo 2, Ujičič 2, Šau 1.

Po tekmi na Škofijah in dveh gostovanjih se bodo naši z Ajdovščino prvič pomerili v Areni Bonifika. Tekma bo na sporedu med 14. in 15. oktobrom.

***

KADETI

MRK Nova Gorica : RD Koper 32:25 (18:14)

 

Kadeti Kopra se po zmagi v Hrpeljah iz nove Gorice vračajo brez točk. Domačini so začeli odločno in prevzeli vodstvo od samega začetka in Koprčani niso nekako našli rešitve na postavljeno obrambo domačinov tako, da so vse do konca prvega polčasa nabrali lepo prednost 4 zadetkov. Na odmor smo odšli pri rezultatu 18:14.

Odmor ni prinesel pričakovane svežine pri Koprčanih in domači igralci so tako nadaljevali s prodorno igro in niso dopustili, da bi gostje z Obale ujeli priključek. Ponavadi odlična vratarja Gratton in Palamar očitno nista imela svojega dne, saj sta skupaj zbrala samo 1 obrambo, kar je pripomoglo k lažji zmagi domačih, ki so zadržali 2 točki v Gorici. Tekma se je tako zaključila z izidom 32:25.
Strelci: Mijatovič 10, Grlj 6, Žarkovič 4, Tunanovič 3

Naslednja tekma bo v ta konec tedna v Kopru proti ekipi Pallamano Trieste.