PONOVNO JE ZMANJKALO MALO

V naelektreni Areni Bonifika nam je ponovno zmanjkalo tisto malo moči in športne sreče. V sklopu 20. kroga Lige NLB smo proti RK Gorenje Velenje morali priznati poraz z 28:33.

Arena Bonifika nikakor ni enostavno premostljiv teren; še posebej, ko na njem gostujejo nasprotniki višjega kova. Začetek srečanja je bil vselej izenačen. Po osmih minutah igre smo prek zadetka Dani Zugana prešli v vodstvo s 4:3. Gostje so pred koncem prvega polčasa uspeli doseči delni izid 2:6 in se tako oddaljiti na varno razdaljo. Ekipi sta v slačilnici odšli ob rezultatu 13:18.

Kljub dvigu tempa na začetku drugega dela so Velenjčani uspešno zadržali visoko vodstvo vse do 52. minute, ko smo se prek zadetka Žige Smolnika približali na le dva zadetka zaostanka (26:28). Kljub temu pa nam je ob manjku moči in športne sreče spodletel poskus preobrata. Velenjski rokometaši so ob zadnji sireni slavili z 28:33.

V naslednji tekmovalni teden korakamo z dvignjeno glavo, saj je pred nami še šest ligaških tekem. Prva izmed slednjih je gostovanje pri MRD Dobova, ki bo na sporedu v soboto ob 19. uri.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

»V sodobnem rokometu pet golov je in ni razlika. Seveda je bilo več razlike kot smo si želeli, kar mi je malo otežilo delo. Velenjčani pa so pokazali, da so res kvalitetna ekipa. Sploh v zadnjem času delujejo zalo suvereno. Zato so bili polni samozavesti. Danes so bili enostavno boljša ekipa in jim zato čestitam.«

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ