Odigrali smo četrfinalno tekmo Pokala Slovenije. Gostovali smo pri velenjskem Gorenju. Žal nam tokrat ni useplo ponoviti uspešne igre in smo morali priznati premoč nasprotnika, 30 : 26.

Fantje so četrfinalni obračun začeli dobro. Trdo v obrambi in izdelanimi akcijami smo uspešno držali korak z domačo ekipo. V 21.minuti tekme so se domači sicer uspeli oddaljiti za štiri zadetke, 13 : 9. Z minuti odmora je hitro odreagiral Uroš Rapotec in zbistril fante. Že v prvem polčasu je bil pomemben člen naše obrambe vratar Thomas Postogna, ki je obranil kar nekaj pomembnih strelov. Na odmor smo se odpravili s tremi zadetki zaostanka, 15 : 12.

Drugi polčas smo začeli odločno in že v uvodnih minutah svoj zaostanek znižali na zadetek, 15 : 14, 35.minuta. Nadaljevala se je izenačena igra gol za gol, v kateri pa so bili v rahli rezultatski prednosti domači rokometaši. V drugem delu polčasa smo imeli nekaj priložnosti za vodstvo, ki pa jih nismo dobro izkoristili. Če se je v prvem polčasu izkazal Postogna, je v drugem to nalogo prevzel Mirza Haseljić. Tokrat nam sama končnica tekme ni bila naklonjena. Nekako smo se v sami igri izgubili in gostitelji so našo nezbranost dobro izkoristili. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 30 : 26, ki tudi nadaljuje v zaključni trunir Pokala Slovenije.

Na današnji tekmi se je poškodoval naš krožni napadalec Rok Marić. Dobil je udarec v nos.

S petimi zadetki je bil najboljši strelec Marko Matijašević, 4-krat pa sta zadela Žiga Smolnik in Adam Bratković.

Pokal Slovenije je za nas že zaključen, v državnem prvenstvu pa so nam še vsa vrata odprta. Že v soboto se odpravljamo na gostovanje v Škofjo Loko, kjer bomo odigrali zadnjo tekmo rednega dela Lige NLB.

Zapisnik, 12.3. Statistika, 12.3.