Velenjčani izkoristili prednost domačega terena

Odigrali smo četrfinalno tekmo Pokala Slovenije. Gostovali smo pri velenjskem Gorenju. Žal nam tokrat ni useplo ponoviti uspešne igre in smo morali priznati premoč nasprotnika, 30 : 26.

Fantje so četrfinalni obračun začeli dobro. Trdo v obrambi in izdelanimi akcijami smo uspešno držali korak z domačo ekipo. V 21.minuti tekme so se domači sicer uspeli oddaljiti za štiri zadetke, 13 : 9. Z minuti odmora je hitro odreagiral Uroš Rapotec in zbistril fante. Že v prvem polčasu je bil pomemben člen naše obrambe vratar Thomas Postogna, ki je obranil kar nekaj pomembnih strelov. Na odmor smo se odpravili s tremi zadetki zaostanka, 15 : 12.

Drugi polčas smo začeli odločno in že v uvodnih minutah svoj zaostanek znižali na zadetek, 15 : 14, 35.minuta. Nadaljevala se je izenačena igra gol za gol, v kateri pa so bili v rahli rezultatski prednosti domači rokometaši. V drugem delu polčasa smo imeli nekaj priložnosti za vodstvo, ki pa jih nismo dobro izkoristili. Če se je v prvem polčasu izkazal Postogna, je v drugem to nalogo prevzel Mirza Haseljić. Tokrat nam sama končnica tekme ni bila naklonjena. Nekako smo se v sami igri izgubili in gostitelji so našo nezbranost dobro izkoristili. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 30 : 26, ki tudi nadaljuje v zaključni trunir Pokala Slovenije.

Na današnji tekmi se je poškodoval naš krožni napadalec Rok Marić. Dobil je udarec v nos.

S petimi zadetki je bil najboljši strelec Marko Matijašević, 4-krat pa sta zadela Žiga Smolnik in Adam Bratković.

Pokal Slovenije je za nas že zaključen, v državnem prvenstvu pa so nam še vsa vrata odprta. Že v soboto se odpravljamo na gostovanje v Škofjo Loko, kjer bomo odigrali zadnjo tekmo rednega dela Lige NLB.

Zapisnik, 12.3. Statistika, 12.3.