Velika zmaga mladinske ekipe

MLADINCI

18. krog

RD KOPER : RD URBANSCAPE LOKA 33 : 32 (17 : 17)

Koprčani so se po nekaj slabših tekmah zbrali in z dobro predstavo premagali favorizirano Loko. Tekma je začela po željah Ločanov, ki so v 7. minuti vodili z rezultatom 2:5. Po začetnih napakah so se Koprčani zbrali in goste ulovili pri rezultatu 9:9. Sledila je tekma gol za gol, kjer nobena ekipa ni popuščala. Z nekoliko več sreče in zbranosti ob koncu tekme, so slavili mladi Koprčani. Pohvaliti velja predvsem borbenost in pristop, ki je mladince pripeljal do prepotrebnih točk v boju za obstanek. Po nepopolnem 18.krogu, naši mladinci zasedajo 10.mesto v 1.mladinski ligi, vendar obstanek še ni zagotovljen. Do konca prvenstva pa so samo še 4.krogi.

Strelci: Stopar 10, Nikolič 6, Breznikar 4, Mijatovič in Franza 3, Ganz, Rekič in Busdon 2, Gržinič 1

Naslednja tekma bo v nedeljo, 25.3.2018, v Kopru proti ekipi RK Sviš Ivančna Gorica.

***

KADETI

Kadeti ta vikend niso imeli tekme, tekmujejo pa v polfinalni skupini A, kjer po 7.krogih zasedajo 6. do 7. mesto, vendar jih do 3.mesta ločita le 2 točki.

Naslednja tekma je obalni derbi proti RD Butan plin Izola, ki bo v nedeljo, 25.3.2018 v Kopru.

***

STAREJŠI DEČKI A

Starejši dečki A nastopajo v polfinalni skupini C in po 6.krogih zasedajo 4.mesto, z le dvema točkama zaostanka za 2.mestom. ki še vodi na finalni turnir.

Naslednja tekma bo po velikonočnih prazniki, 7.4.2018 v Ajdovščini.

***

STAREJŠI DEČKI B

Starejši dečki B nastopajo v polfinalni skupini E, kjer igrajo ekipe, ki se niso uvrstile v boj za prvaka in na drugem turnirju, ki se je odvijal v Sežani, osvojili 1.mesto in tudi vodijo na lestvici skupaj e ekipo iz Šmartnega.

Naslednji turnir bo po velikonočnih prazniki, 7.4.2018.

***

MLAJŠI DEČKI A

1. krog POLFINALNE SKUPINE A

RD Koper : RK Škofljica 16 : 15 (8 : 8)

V prvem kolu polfinalnega tekmovanja, se je v Areni Bonifika domača ekipa pomerila z vrstniki iz Škofljice. Po obetavnem začetku, ko so domači povedli s 4:1 je sledil padec v igri in nasprotnik je do polčasa rezultat izenačil na 8:8. V začetku drugega polčasa sta bili ekipi poravnani do rezultata 11:11, nato pa so igralci domače ekipe dosegli pet zaporednih golov in na semaforju je bilo 16:11. Vendar tekma s tem še ni bila odločena. V domače vrste se je prikradla nezbranost v napadu, ter s tem povezane tehnične napake, kar je gostom omogočilo, da so ogrozili domače vodstvo. V zadnjem napadu je domača obramba vzdržala in zmaga je ostala doma. Pohvale igralcem za borben pristop, izboljšati pa bo potrebno zbranost v igri, željo po igri na gol, ter prevzemanje odgovornosti.

Igrali so : Britovšek, Montanič 2, Lampe, Mučič, Jevšinek 4, Morel 4, Dežjot 4, Apollonio 1, Geršak, Gošev, Štrekelj, Bedene 1, Simčič, Ščulac, Kostić, Kukanja.

Naslednja tekma bo v nedeljo, 25.3.2018, ponovno v Kopru, proti ŠD Mokerc – IG.

***

MLAJŠI DEČKI B

1. krog POLFINALNE SKUPINE A

RD Koper – RD Urbanscape Loka 15 : 30 (6:18)

V prvem krogu polfinalne skupine so MDB igrali prvo tekmo s favoritom skupine Škofjo Loko. Že od začetka tekme so gostje povedli in prednosti niso več izpuščali iz rok. Domači so naredili preveč napak tako v obrambi kot v napadu, kar so gostje s pridom izkoriščali in s hitrimi protinapadi polnili domačo mrežo.

Strelci: Matijaševič 5, Frank 4, Erjavec in Pevc 2, Štemberger in Štravs po 1 gol

Naslednja tekma bo v nedeljo, 25.3.2018 v Kopru, proti ekipi RD RIKO Ribnica.

***

MINI ROKOMET

V nedeljo, 18.3.2018, je v Areni Bonifika potekal četrti rokometni turnir za naše najmlajše rokometaše. Turnirja se je zopet udeležilo lepo število otrok z vseh koprskih šol. Prikazali so dinamičen, lep in borben mini rokomet. Zjutraj smo na igriščih videli naše najmlajše prvo in drugošolce, opoldan pa so na igrišče stopili še starejši učenci tretjega, četrtega in petega razreda.

Pri najmlajših je bilo 8 ekip razdeljenih v dve skupini, v katerih je vsaka ekipa odigrala po 3 tekme. V skupno 20 dvobojih je bilo doseženih 93 zadetkov. Najboljši sta bili ekipi OŠ Anton Ukmarja in OŠ Dušana Bordona. Pohvaliti moramo tudi vse ostale ekipe, katere so pokazale napredek in poskrbele za izjemno izenačen turnir.

Starejši rokometaši so prav tako kot mlajši, bili razdeljeni v 2 skupini po 8 ekip, po enakem igralnem sistemu. Nasprotnikov gol so skupno zadeli kar 153-krat. Najuspešnejši sta bili Koprska selekcija, ter OŠ Koper. Videli smo praktično vse dvoboje izenačene do konca, kjer so o zmagovalcu odločale malenkosti.


Veseli nas, da naši najmlajši lepo napredujejo v vseh rokometnih prvinah. Poleg napredka je še zmeraj najpomembnejša stvar veselje in ljubezen otrok do rokometa, kar je v tem obdobju najpomembnejša stvar. Zato že z nestrpnostjo pričakujemo naslednji turnir, kjer bomo ponovno videli nove dvoboje in zadetke v nasprotnikovih mrežah!