Veliko veselja in borbenosti na 2. turnirju v mini rokometu

2. TURNIR V MINI ROKOMETU

Za nami je lep športni vikend, saj smo v nedeljo, 4.12.2016, organizirali 2. mini rokometni turnir za mlade rokometaše in rokometašice. Sodelovalo je več kot 130 otrok (od 1. do 5. razreda) z različnih obalnih osnovnih šol: OŠ Koper, OŠ Dušan Bordon, OŠ Anton Ukmar, OŠ Šmarje, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige, OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio, OŠ Dekani, OŠ Elvire Vatovec Prade in podružnica Sveti Anton.

Otroci so kmalu po prihodu na zbirno mesto morali svoja topla zimska oblačila zamenjati za športno opremo, nato pa so se z velikim navdušenjem pridružili dogajanju na igrišču. Nekateri so bili bolj sramežljivi in tihi, drugi pogumni in glasni, a vsi so že težko pričakovali začetek tekmovanj. Pred začetkom pa smo se, kot vsi pravi športniki, morali dobro ogreti in narediti nekaj gimnastičnih vaj.

Najprej so s tekmovanjem začeli otroci 1. in 2. razredov, za njimi pa še starejši šolarji (3.- 5. razred); skupaj 16 ekip. Vsi otroci so dobili tudi športne majice, tako da so se ekipe ločile po barvah.

Na igrišču sta hkrati potekali dve tekmi. Otroci, ki niso igrali tekem, so na sredinskem poligonu lahko utrjevali svoje motorične sposobnosti in naravne oblike gibanja, ki so v njihovem starostnem obdobju izrednega pomena.

Nekatere tekme so bile napete in izenačene, druge malo manj, a najpomembnejše je gibanje otrok in njihovo pozitivno dojemanje športa. Otroci so turnir zapustili s polnim nahrbtnikom dobrot, z rdečimi lički in nasmehi na obrazih.

Več fotoutrinkov pa v fotogaleriji TUKAJ (foto: Zdenka Radin).
Čestitke vsem udeležencem, kot tudi našim trenerjem in trenerkam za uspešno izvedbo dogodka!

FORZA KOPER!