PETKOV VINARSKI DERBI

Naše rokometaše v petek čaka nova borba. Ob 18. uri bomo v Areni Bonifika gostili RK Jeruzalem Ormož.

Z zmago na gostovanju proti MRK Krka (26:31) smo se ponovno vrnili na zmagovalno pot in ustvarili odlično popotnico za petkovo srečanje. Naši tokratni nasprotniki so rokometaši RK Jeruzalem Ormož, ki s šestimi točkami trenutno zasedajo 8. mesto na lestvici državnega prvenstva. V sklopu prvih šestih tekem so po trikrat zmagali in izgubili. V poslednjem, šestem, krogu so v domači dvorani priznali poraz proti RK Gorenje Velenje (24:30).

Z ekipo iz Ormoža smo se v lanski sezoni pomerili v dveh izjemno zanimivih srečanjih. Sredi decembra smo v Areni Bonifika visoko slavili (38:25). V sklopu poslednje tekme sezone 2021/22 pa smo si na gostovanju delili točki (29:29). 

Lepo vabljeni na rokometno obarvan petkov večer v Areno Bonifika, kjer nam bo potreben vsak glas, vsaka dvignjena roka in vsako rumeno-modro srce. Tekma obenem velja za Vinarski derbi, saj je naš tokratni sponzor tekme Posestvo Brič.

 

Matevž Žagar, igralec RD Koper:

“V petek nas čaka težka tekma proti Ormožu. Dobro se pripravljamo na tekmo. Mislim, da v kolikor bomo prikazali energijo in dober pristop iz tekme v Novem mestu, bosta točki ostali doma.”

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ