Visoka zmaga starejših dečkov A

V torek in sredo sta ekipi starejših dečkov A in kadetov odigrali zaostali tekmi svoje polfinalne skupine. Starejši dečki A so se iz Trbovelj vrnili s pozitivnim izkupičkom, kadeti pa so dan kasneje morali v Kočevju priznati premoč nasporntika.

KADETI

35 golov v gosteh tokrat ni bilo dovolj za več kot za častni poraz. V Kočevju je bila tekma vseskozi izenačena, polčas se je zaključil z golom prednosti za naše kadete. Kočevje je do zmage prišlo z delnim rezultatom 3-0 po 44. minutah tekme, ko se je poškodoval Sandi Muminović, eden izmed nosilcev igre. Sicer pa je tekmo zaznamovala groba igra domačinov (izključena sta bila dva igralca), na meji športnega igranja, navijanja in vodenja kadetske tekme. Trener Vili Ban je upravičeno protestiral proti takemu načinu igre in bil kaznovan z rumenim kartonom. Ne moremo se znebiti občutka, da so bile nekatere sodniške odločitve sprejete pod pritiskom iz tribune. Naše igralce velja pohvaliti za pozitiven pristop in borbenost.

Med igralci je izstopal Kristjan Atanasov z 11-timi zadeti in odlično igro v obrambi, Sandi Muminović 7(2), Andraž Makuc 5 (2) in Tian Furlan 4.

Sandi Muminovič bo zaradi poškodbe odsoten na naslednjih tekmah, prva bo že to nedeljo proti Krškem.

RK Grča Kočevje : RD Koper 39 : 35 (16 : 17)

Statistika, kadeti 3.4. Zapisnik, kadeti 3.4.

STAREJŠI DEČKI A

Prvi krog polfinalne skupine D nam je namenil ekipo Radar Trbovlje. Med tednom smo imeli veliko zdravstvenih težav dveh standardnih igralcem prve postave (Mogar, Trajkoski), vendar smo se kljub temu sestavli in pomlajeni odšli po dve novi točki.

Začetek tekme je bil nekoliko slabši, a smo se kasneje zbrali  ter domačo ekipo ujeli in kasneje tudi povedli. Ekipa je zelo dobra odigrala v obrambi,  svoj dan je imel tudi naš vratar Nejc Frank, saj je obranih kar nakj zicerjev nasprotnikov in jih spravljal v neroden položaj ter poskrbel, da smo lahko na polčas odšli s prednostjo štirih zadetkov, .

Drugi polčas smo naredili malo napak in nasprotnik se nam je približal pri rezultatu 13 : 16.

Fantje so nato stisnili in pokazali da niso prišli v Trbovlje le na izlet in razliko povečevali. Ekipo je odlično vodil Andrej Makovec, iz 9 metrov se je izkazal Žan Nadarevič, na črti pa se je igral z nasprotniki Samo Černe.Zelo dobro je odigral mladiLuka Jevšinekter vsi ostali mlajši iz ekipe starejših dečkov B, ki so pokazali, da odlično delajo pod taktirko trenerjaLeona Benuliča.Priložnost so dobili prav vsi in jo tudi upravičili. Trener Željko Zirdumje s pristopom in borbenostjo zadovoljen, saj so fantje pokazali da se s trdim delom da doseči tudi cilje, ki se nam zdijo oddaljeni.

Naslednja tekma nas čaka to soboto, ko v Koper prihaja vedno neugodna ekipa iz Trebnjega.

Zapisnik, SDA 2.4. Statistika, SDA 2.4.