Visoka zmaga starejših dečkov B in mlajših dečkov B

Minuli vikend so svoje državno tekmovanje nadaljevali tudi naši mladinci, starejši dečki B ter mlajši dečki A in B. V soboto, 30.3., so mlajši dečki B v domači Bonifiki popolnoma nadigrali ekipo Urbanscape Loke, mlajši dečki A, pa so proti ekipi Trima iz Trebnjega, imeli nekoliko smole. V nedeljo, 31.3., se je ekipa starejših dečkov B odpravila na gostovanje v Krško, kjer so tudi zasluženo slavili. Mladinci pa so v domači dvorani gostili ekipo novomeške Krke. Ekipa je pokazala odlično igro, vendar pa so jim na koncu nekoliko pošle moči.

MLADINCI

Zdesetkana ekipa mladincev je prvi polčas začela odlično. V 15.minuti tekme, ob zadetku Denisa Konjeviča, so povedli za pet zadetkov, 9 : 4. Nato pa so se začele pojavljati napake. Preveč izgubljenih žog in nenatančnost pri strelih na gol, je pripeljalo do preobrata. Na odmor so se z dvema zadetkoma prednosti odpravili rokometaši novomeške Krke, 10 : 12.

V 34.minuti drugega polčasa so naši fantje goste ponovno ulovili, za izenačenje, 14 : 14, je zadel Sandi Muminović, le nekaj minut kasneje tudi povedli, 17 : 15, Črtomir Grlj. Svojo minimalno prednost so uspešno držali vse do končnice tekme. Nato pa se je poznala naša kratka klub. Utrujenost je terjala svoj davek. Zmage so se veselili Novomeščani, 25 : 27.

Kljub vsemu je potrebno pohvaliti vse fante, saj so na igrišču pustili srce. Borili so se do zadnjega sonikovega žvižga. V naslednjem krogu jih ponovno čaka domača tekma. Tokrat bodo v škofijski dvorani Burja gostili ekipo Celja Pivovarne Laško.

S šestimi zadetki je bil najboljši strelec domače ekipe Sandi Muminović, 5-krat je zadel Andraž Makuc.

RD Koper : MRK Krka 25 : 27 (10 : 12)

Statistika, mladinci 31.3. Zapisnik, mladinci 31.3.

 

STAREJŠI DEČKI B

Prvo tekmo v polfinalnem tekmovanju smo odigrali v Krškem. Tokrat smo že v samem začetku tekme igrali odločno v obrambi in uspešno realizirali prehode v protinapade. Na golu je dobro branil Štrekelj Emanuel in uspešno izkoristil priložnost z obrambami in podajami v protinapad. V napadu se je obrestovala kombinatorna igra, kjer je prišlo do uspešnih sodelovanj med igralnimi mesti, pa tudi strelci so bili dobro razpoloženi.

V prvem polčasu je domači vratar ob preprečevanju protinapada z nerodnim prekrškom oviral našega Luko Jevšinka, za kar je prejel rdeči karton. Ritem tekme se ni spremenil in razlika je naraščala tudi v drugem polčasu, ko so svoje znanje prikazali vsi igralci naše ekipe.

Sedaj pričakujemo srečanje z našimi rivali iz Izole, ko bomo igrali v gosteh zaradi zasedenosti Arene Bonifika.

RK Krško : RD Koper 14 : 36 (7 : 19)

Statistika, SDB 31.3. Zapisnik, SDB 31.3.

MLAJŠI DEČKI A

V 4. krogu polfinalne skupine državnega prvenstva so naši mladi fantje odigrali tekmo proti ekipi iz Trebnjega.

V prvi fazi tekme sta bili ekipi zelo izenačeni. Videti ni bilo večjih napak, tako na eni, kot na drugi strani. Prav to je pripomoglo, da je bil rezultat izenačen. A kljub dobri igri naših fantov je gostujoči ekipi uspelo pobegniti na dva gola razlike. Rezultat prvega polčasa 9 : 11.

V drugem delu tekme so koprski igralci lovili pozitiven rezultat, vendar nasprotna ekipa tega ni dopustila. V zadnji fazi tekme je domači trener ponudil priložnost vsem igralcem. Kljub porazu, se je na sami tekmi videl napredek določenih igralcev. Napredek. je lahko samo spodbuda za dobro nadaljno delo posameznega igralca in celotne ekipe.

RD Koper : RK Trimo Trebnje 21 : 26 (9 : 11)

Statistika, MDA 30.3. Zapisnik, MDA 30.3.

 

MLAJŠI DEČKI B

Povratne tekme so mlajši dečki B začeli z gladko zmago proti Urbanscape Loki. Tekma je bila izenačena le do rezultata 5 : 5. Nato so domačini povedli in prednost do konca tekme samo povečevali.

S hitrimi prehodi v protinapad, ki so bili posledica čvrste obrambe, so dosegali lahke zadetke. V nadaljevanju tekme so tako dobili priložnost za igro vsi domači igralci. Za prikazano igro in borbenost velja pohvaliti celotno ekipo.

V nedeljo pa nas čaka derbi proti Ribnici.

RD Koper :RD Urbanscape Loka  27 : 11 (15 : 6)

Statistika, MDB 30.3. Zapisnik, MDB 30.3.