Visoka zmaga starejših dečkov B nad sosednjo Izolo

Minuli vikend so svoje polfinalne dvoboje odigrale vse mlajše selekcije, mladinci pa so začeli s povratnimi dvoboji državnega prvenstva. Fantje ekipe Leona Benuliča so v gosteh visoko ugnali ekipo Butan Plin Izola, ekipa Željka Zirduma je za las ugnala trebanjski Trimo, varovanci Vilija Bana so remizirali z ekipo Krškega, ekipi Mateja Kleve in Lenarta Cenciča pa sta morali priznati premoč nasprotnika. Prav tako mladinci so bili nemočni proti prvouvrščeni ekipi Celja Pivovarne Laško.

KADETI

Rokometaši Kopra so na drugi tekmi polfinalne skupine D doma remizirali s Krškim. Koprski kadeti so prikazali dva različna polčasa.

V prvem polčasu niso našli odgovora na izjemno igro razpoloženega Švalja(8/13), v napadalnih akcijah pa je bilo preveč tehničnih napak. Ob polčasu, po zaostanku štirih zadetkov, je trener Vili Banod igralcev zahteval več samozavesti in zbranosti v igri. »Z našo igro in z manj napakami so nasprotniki premagljivi. Vse je odvisno od vas.«

V drugem polčasu smo spremljali izredno zanimivo srečanje. Najprej so nasprotniki ob igralcu več povedli za pet zadetkov. Domači kadeti so  prikazali karakter ekipe, strnili so vrste in se kljub zaostanku niso predali. S kombinatorno igro in izjemno borbenostjo so vztrajno zniževali prednost. V 45. minuti je bil po lepem golu Sama Černetarezultat že izenačen. Zaključek tekme je bil nekoliko dramatičen, z nekaj več zbranosti v  napadu bi lahko pripravili popoln preobrat. Ob odsotnosti reprezentanta Sandija Muminovića, ki je zaradi poškodbe soigralce spodbujal s tribune, smo lahko z igro v drugem polčasu bolj zadovoljni kot z rezultatom samim.

Strelci: Klej Sanabor, Tian Furlan in Kristjan Atanasovpo 7; Andraž Makuc 6; Luka Šau 4.

Kadeti bodo v soboto, v Areni Bonifika, odigrali povratno tekmo proti RK Grča Kočevje.

RD Koper : RK Krško 33 : 33 (12 : 16)

Statistika, kadeti 7.4. Zapisnik, kadeti 7.4.

 

STAREJŠI DEČKI A

Razburljivo do konca !

V nadaljevanju polfinalne skupine D je v Koper gostovala ekipa Trima iz Trebnjega. Zaradi zasedenosti naše dvorane, smo morali odigrati v sosednji škofijski dvorani Burja.

Začetek tekme je pokazal da bo šlo na nož. Gostje iz Trebnjega so se upirali in držali izenačen rezultat vse so 8.minute, nato so fantje stisnili in povedli za štiri zadetke .Odlično je ekipo razigraval Andrej Makovec. Ampak se Trebanjci se niso dali in polčas se je zaključil z minimalno prednostjo naših fantov, 13 : 11.

Drugi polčas se je začel podobno kot se je prvi končal.  Zaradi številnih izključitev na naši strani, (nelogičnih odločitev sodnikov) so se Trebanci v 34.miniti priključili in izenačili, do 41.minute pa jim je uspelu tudi povesti za tri zadetke. Zaradi sodniških odločitev je trener Željko Zirdum protestiral in prejel opomin. Sledila je minuta odmora na zahtevo domačega trenerja Zirduma, ki je dal fantom navodila kako se pobrati in naj se ne ozirajo na sodniške odločitve.

Fantje so sledili navodilom in naredilili točno to kar smo se zmenili. Makovec je vodil ekipo in sam do 46.minute zadel tri pomembne zadetke za priključitev in izenačenje rezultata na 25 : 25. Ponovno nekaj spornih sodniških odločitev, nekaj minut smo igrali s samo štirimi igralci, izključen pa je bil tudi glavni nosilec igre. Vendar pa to fante ni spodbilo ampak jih je podkurilo. Odigrali so obrambo na vrhunski ravni in niso želeli spustiti zmage iz rok. Na koncu smo zasluženo slavili z 29 : 28 .

Dve težko priboreni piki sta ostali doma. Glede na prikazano je bila to najboljše odigrana tekma letošnje sezone, saj so fantje pokazali ogromen preskok iz lanske sezone.

Naslednja tekma (povratna) z Rudarjem bo v soboto na Bonifiki.

RD Koper: RK Trimo Trebnje 29 : 28 (13 : 11)

Statistika, SDA 6.4. Zapisnik, 6.4.

 

STAREJŠI DEČKI B

V Izoli so naši fantje odigrali eno svojih boljših tekem v letošnjem prvenstvu. V obrambi so igrali zelo borbeno, ter si medsebojno uspešno pomagali. Pohvaliti velja vse naše igralce, saj se tudi po opravljenih menjavah ritem igre ni spremenil in domačini so imeli v napadu velike težave. Tudi tokrat je zelo dobro branil Štrekelj Manuel, veseli pa nas, da je  po daljši odsotnosti med vratnice ponovno stopil Lukas Lampe in zbral prve obrambe. Tudi v napadu je bila igra raznovrstna, saj so fantje zadevali z vseh igralnih položajev. Dosegli smo veliko zadetkov s hitrim prenosom žoge, pa tudi s sodelovanjem med igralnimi mesti, ter streli z razdalje. Pohvaliti velja borbenega in  tekaško odličnega, ter v napadu nevarnega Maja Morela. Odsotnost Matije Apollonia sta dobro izkoristila učinkoviti Goshev Antonio in iznajdljivi Mučič Marko. Prehode na dva krožna napadalca Izolanov sta dobro zapirala Bastian Bedene in Tilen Dežjot. Trojka naših izpostavljenih igralcev v obrambi 3:2:1, je pustila malo mesta za strele iz razdalje, kar je uspel nekajkrat izkoristit le Smej David.

Treningi v prihajajočem tednu so nova priložnost za individualni in ekipni napredek v igri.

S šestimi zadetki je bil najboljši strelec Luka Jevšinek, 4-krat sta zadela A Gošev in F Simčič.

RD Butan Plin Izola : RD Koper 15 : 20 (7 : 14)

Statistika, SDB 6.4. Zapisnik, SDB 6.4.

 

MLAJŠI DEČKI A

V soboto se je na Škofijah odigral predzadnji krog polfinalne skupine za mlajše dečke A. Nasprotnik je bila ekipa Pekarne Pečjak iz Škofljice, ki je že od samega začetka tekme pokazala da je kvalitetna ekipa.

Skozi cel prvi polčas so naši fantje lovili zaostanek in tako se je nadaljevalo vse do polovice drugega polčas. Od tu dalje se je pri gostujoči ekipi pokazala individualna kvaliteta posameznikov, ki so razliko še povečali in na koncu zasluženo zmagali. Kljub porazu so naši fantje dali vse od sebe in v določenih odsekih tekme prikazali zelo lepo igro.

Fantje se morajo zavedati, da je potrebno vztrajati in na vseh treningih dajti svoj maksimum. Le tako, jih bo v prihodnosti pripleljalo do željenih ciljev.

RD Koper : ŠD Pekarna Pečjak Škofljica 12 : 21 (7 : 10)

Statistika, MDA 6.4. Zapisnik, MDA 6.4.

 

MLAJŠI DEČKI B

V odločilni tekmi za napredovanje na med najboljše štiri ekipe v državi so bili

boljši gostje iz Ribnice. Kljub porazu so domači igralci dali vse od sebe in se pred številnim občinstvom predstavili v lepi luči.

Kljub odlični igri v obrambi so domačini naredili preveč napak v napadu in zgrešili preveč “zicerjev”. Žarek upanja za zmago je posijal v drugem polčasu, ko so po nekaj hitrih polprotinapadih povedli z 8 : 5. Za kaj več pa je žal zmanjkalo moči in koncentracije.

Tako nas čaka boj od 5. – 8. mesta.  V zadnjem krogu pa ta vikend gostujemo na Igu.

Statistika, MDB 7.4. Zapisnik, MDB 7.4.

 

MLADINCI

RD Koper : RK Celje Pivovarna Laško 23 : 29 (11 : 18)

Statistika, mladinci 8.4. Zapisnik, mladinci 8.4.