VISOKA ZMAGA ZA VRNITEV NA ZMAGOVALNO POT

Naši rokometaši so s suvereno predstavo prišli do pomembne zmage proti ekip RD Herz Šmartno. V sklopu 11. kroga Lige NLB smo bili na gostovanju boljši z rezultatom 21:32.

Kljub slabši rezultatski formi pred tokratnim srečanjem, smo v slednjega vstopili v vlogi favorita. Vlogo, ki je nismo bili kos v začetku prvega polčasa, saj smo bili po 10 minutah igre še vedno izenačeni z rezultatom 4:4. Sledila je uspešno izvedena sedem-metrovka Žige Smolnika (skupaj devet zadetkov), s katero smo prešli v vodstvo. Fantje so v naslednjih desetih minutah uprizorili izjemno igro in tako, po zadetku Andraža Makuca, prišli do vodstva s štirimi zadetki razlike. Vodstvo pa smo, z delnim izidom 7:1, do konca prvega polčasa krepko povišali in tako v slačilnico odšli ob rezultatu 7:17.

V drugem delu tekme smo bili priča postavljeni narativi iz prvega polčasa. Za naše društvo sta v prvih desetih minutah bila po dvakrat uspešna Tomislav Špruk in Matevž Žagar. Z njunima zadetkoma smo prišli do najvišjega vodstva na tekmi, ko smo vodili z 11 goli razlike (11:22). Slednjega pa smo s suvereno predstavo uspešno zadržali do konca srečanja, ki se je zaključilo z rezultatom 21:32.

Po tednu premora smo se z današnjo zmago vrnili na zmagovalno pot. Slednjo bomo poskušali nadgraditi že v petek, ko bomo gostovali v Škofji Loki, pri tamkajšnjem RD Urbanscape Loka.

 

Uroš Čuk, pomočnik trenerja RD Koper:

»Dobro smo se pripravili na to zelo pomembno tekmo. Škoda, da se nam je na začetku tekme poškodoval Tine Poklar in upamo, da je z njim vse v redu. Kljub temu smo zelo suvereno tekmo pripeljali do konca in zasluženo zmagali.«

 

RD Herz Šmartno : RD Koper 21:32 (7:17)

RD Koper: Smolnik 9, Žagar 7, Konjevič 4, Špruk 3, Pavlović 3, Vujović 2, Makuc 2, Breznikar 1, Sanabor 1, Makovec, Muminović, Moljk, Poklar, Logar, Morato, Jelovčan.

 

STATISTIKA 

 

Foto: Blaž Bratkovič