VRNITEV NA ROKOMETNI PARKET LIGE NLB

Po EHF tednu, ko so rokometni parketi Lige NLB samevali, je na sporedu gostovanje v Ivančni Gorici. Naši rokometaši se bodo v okviru 9. kroga Lige NLB, v soboto, ob 19. uri, pomerili z RK SVIŠ Ivančna Gorica.

V preteklem krogu državnega prvenstva smo se v domači Areni Bonifika pomerili z rokometaši RK Dobova. Po suvereni predstavi smo premostili gostujoči odpor in tako zmagali z rezultatom 28:23. Ta konec tedna pa sledi gostovanje v Ivančni Gorici, pri tamkajšnjem RK SVIŠ – novincu v Ligi NLB, katerega pa nikakor ne smemo podcenjevati. Naši tokratni nasprotniki vstopajo v srečanje po dveh zaporednih zmagah. V preteklem krogu so premagali še enega novinca, RD Šmartno (23:30); 23. oktobra pa rokometaše RK Maribor Branik (25:20).

Z RK SVIŠ Ivančna Gorica smo se do sedaj pomerili v dveh obračunih, kjer je vselej slavila domača ekipa – oba obračuna pa segata v sezono 2018/19. V domači Areni Bonifika smo se pomerili 20. oktobra 2018, ko smo prišli do visoke zmage s 30:20. Meseca februarja pa smo se pomerili v Ivančni Gorici, kjer smo v izdihljajih srečanja morali priznati poraz z 27:26.

Sedaj pa je čas, da se trend domačih zmag spremeni! V gostovanje vstopamo visoko motivirani in z izrazito željo po zmagi, ter nadaljevanju zastavljenega zmagovalnega niza.

Luka Logar, igralec RD Koper:

»Čaka nas naslednja tekma v Ivančni Gorici proti ekipi SVIŠ. Reprezentančni premor smo izkoristili za dodaten dvig forme. Po zmagi nad Dobovo računamo tudi na dve točki v Ivančni Gorici. Ekipa SVIŠ-a igra hiter rokomet; so mlada in borbena ekipa, ter ne glede na to, da so povratnik v prvo slovensko ligo, so zbrali, če se ne motim, že šest točk in tudi oni ne bodo vstopili v tekmo z belo zastavo.«

#ZmagujemoSkupaj