VRNITEV NA ZMAGOVALNO POT

Naši rokometaši so se po daljšem odmoru na parket vrnili odločno in se tako vrnili na zmagovalno pot. V domači Areni Bonifika so bili od ekipe MRK Krka boljši z rezultatom 33:26.

Začetek srečanja je bil v znamenju lovljenja tekmovalnega ritma, saj je bila pobuda na strani novomeške ekipe. Rok Jelovčan se je izkazal z izjemnimi obrambami, ki gostom niso dopustile vodstva s tremi goli razlike. V 18. minuti so, zaradi izključitve igralca in obenem trenerja, gostje ostali z dvema igralcema manj. Štiri minute pred koncem prvega polčasa nas je Bor Breznikar z idiličnim lobom odpeljal v vodstvo z 12:11 in tako pripravil teren za vodstvo ob polčasu s 15:13.

Po devetih minutah igre v drugem delu smo povedli z 19:16 in tako prišli do najvišjega vodstva na tekmi. Kapetan Jaka Moljk je deset minut pred koncem tekme odigral odlično v obrambi in nas nato z golom v protinapadu povedal v vodstvo s 24:20. Slednjega smo suvereno zadržali do konca tekme, ko je na semaforju pisalo 33:26.

Z današnjo zmago smo se vrnili v tekmovalni ritem in se tako že spogledujemo proti obračunu, ki je na sporedu naslednjo soboto, ko bomo gostovali v Slovenj Gradcu.

 

RD Koper : MRK Krka 33:26 (15:13)

RD Koper: Poklar 7, Slatinek Jovičić 6, Žagar 5, Breznikar 4, Kete 4, Marić 3, Smolnik 2, Moljk 1, Makuc 1, Zugan, Dolenc, Logar, Konjevič, Štavar, Sanabor, Muminović, Jelovčan, Pavlović.

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Prvo bi čestital gostom za eno lepo predstavo. Mislim, da so vztrajali do konca, se borili in trudili. Mi pa smo odigrali dobro v obrambi, z golmanom na čelu in mislim, da pametno v napadu.«

Tine Poklar, igralec RD Koper:

“Veseli smo, da smo spet zmagali. Mogoče je bil poraz proti Slovanu malo nepričakovan, zato je bilo toliko bolj pomembno, da danes zmagamo. Čeprav smo na začetku imeli nekaj težav, smo potem v drugem polčasu stopili na plin in zmagali za veliko razliko.”

FOTOGALERIJA

LESTVICA