VRNITEV ROKOMETA V KOPER!

Pred našimi rokometaši je nova rokometna sezona, ki jo bomo v soboto, ob 19. uri, otvorili v Kopru. Arena Bonifika bo prizorišče prvega kroga Lige NLB, v sklopu katerega se bomo pomerili z RK SVIŠ Ivančna gorica.

Obdobje priprav in prijateljskih tekem je za nami in sedaj smo usmerjeni le v eno – sobotni uvod državnega prvenstva. V slednjega smo primorani vstopiti brez številnih ključnih igralcev, ki bodo morali zaradi poškodb ostati še kar nekaj časa brez rokometa. Med slednje štejemo Andraža Makuca, Denisa Konjeviča, ter vratarja Roka Jelovčana in Marina Đurico. Zaradi poškodbe obeh vratarjev smo se dogovorili za vrnitev vratarja Aleša Štavarja, ki bo za mesec dni posojen iz RD Izola.

Kljub temu pa v srečanje vstopamo visoko motivirani in z neizmerno željo po zmagi. Pred nami je ovira po imenu RK SVIŠ Ivančna gorica. S slednjo smo se v lanski sezoni pomerili dvakrat in obakrat slavili. V mesecu novembru smo bili na gostovanju boljši s 24:28; konec aprila pa smo v domači Areni Bonifika tesno slavili s 30:29. Ne glede na predhodno statistiko pa nas čaka borbeno srečanje, ki je ključnega pomena za utrditev podlage nove rokometne sezone.

Sezonsko vstopnico za sezono 2022/23 lahko naročite preko telefonske številke 070-724-524 (Zdenka), preko e-mail naslova info@rd-koper.si ali v pisarni društva ob sredah med 15. in 18. uro.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

»Vsaka prva tekma ima svoje specifičnosti. Kljub težavam, ki jih imamo zaradi poškodb; verjamem, da bodo ostali igrali tako kot so sposobni in da pred domačimi gledalci začnemo prvenstvo z zmago.«

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ