Vse bližje zgornjemu delu lestvice

Po odpovedi tekme prejšnjega kroga je bila minuli petek odigrana tekma 6.kroga Lige NLB proti ekipi LL Grosist Slovana. Ljubljanska ekipa le ni bila tako lahka naloga, ampak fantje so se borili vseh 60min ter uspešno dve točki obdržali na domačem parketu, 31 : 30 (17 : 13).

V Bonifiki se je začel razmeroma izenačen dvoboj, ki pa je bil rezultatsko bolj na naši strani. S hitro igro in dobro izdelanimi akcijami, sta si ekipi izmenjavali gole. Nato pa se je razbranil domači vratar Rok Jelovčan ter z nekaj zaporednimi obrambami gostom zaprl domača vrata. Fantje so to dobro izkoristili in si hitro priigrali tri zadetke prednosti. Z razpoloženim vratarjem, čvrsto obrambo in natančnimi streli smo si do 25.minute tekme uspeli priigrati že 6 zadetkov prednosti. Hitro je z minuto odmora odreagiral gostujoči trener. Ljubljančani so do konca polčasa svoj zaostanek uspeli znižati, ampak več kot na štiri zadetke ni šlo, 17 : 13.

Tudi drugi polčas smo začeli odločno. V domačih vratih je bil še vedno razpoložen Jelovčan, zato smo svojo visoko prednost uspešno držali vse do 48.minute, ko so nas Ljubljančani ujeli na zadetek zaostanka, 25 : 24. Nadaljevala se je napeta končnica. Ljubljančani se niso kar tako predali, prav tako ne naši fantje. Fantje so iztisnili še zadnje atome moči in tekmo uspešno pripeljali do konca ter zasluženo slavili z 31 : 30.

Z osmimi zadetki je bil najboljši strelec domačega moštva Tine Poklar, šestkrat je zadel Staš Slainek Jovičić, po 4 zadetke sta zabeležila Bor Breznikar in Andraž Kete. 

V naslednjem krogu nas čaka gostovanje v Novem mestu, nato pa bomo v domači Bonifiki gostili ekipo Slovenj Gradca.

190923_ZapisnikKonec