Vstop v novo tekmovalno sezono 2019/2020

Konec meseca julija se za našo prvo ekipo začenjajo priprave na novo sezono lige NLB, sezono 2019/2020. Ekipa je bila deležna kar nekaj sprememb, od tistih nekoliko grenkih, do tistih popolnoma osvežujočih, zato v klubu v novo tekmovalno sezono vstopamo polni elana in pozitivno nastrojeni.

Lansko sezono smo zaključili na 5.mestu, ekipo pa je zapustilo kar nekaj igralcev. Uprava kluba je hitro zavihala rokave in okrepila ekipo trenerja Uroša Rapotca. Tako bo v novi sezoni rumeno-modri dres obleklo kar pet novincev in trije domači igralci. Vrata ekipe bosta, poleg Postogne, branila še Gašper Dobaj in Aleš Štavar. Kapetanu Smolniku se bo na zunanji poziciji pridružil Matevž Žagar, Krečiču pa bo družbo delal Jaka Avsec. Na levem krilu bo svoje pridobljeno znanje na tujem pokazal povratnik v domače kraje Tadej Matijašić. Iz mladinskih vrst so se prvi ekipi pridružili levoroki krilni igralec Bor Breznikar, krožni napadalec Denis Konjevič in organizator Andraž Makuc. Na papirju sicer mlada ekipa, ki pa ji ne manjka elana in želje po uspehu.

Prevetrili smo nekoliko tudi strokovni štab ekipe. Na mestu glavnega trenerja bo še naprej stari znanec koprskega rokometa Uroš Rapotec, ob boku pa mu bo še naprej stal Izolan Luka Volk. Vodja moštva ostaja stari maček Zlatko Vlah, nekoliko sprememb pa smo deležni na zdravniškem področju. Dosedanjega fizioterapevta Nicka Jurdano bo zamenjal Dejan Kumar, v vlogi klubskega zdravnika pa bo dr. Anej Ražem. Za kondicijsko pripravo bo še naprej skrbel Matej Kleva, za vratarje pa Jure Vran.

Nekoliko mladosti pa smo vnesli tudi v upravni odbor. Na čelu kluba ostaja Aljoša Bertok, mesto podpredsednika še naprej zaseda Vianej Višnjevec. Ker si v vsaki novi sezoni prizadevamo narediti korak naprej, smo v letošnji ta korak naredili tudi v vodstvu. Dolgoletni član kluba, izkušen rokometaš, ki je svoje rokometno znanje pilil tudi na tujem, je sklenil rokometne copate obesiti na klin ter prevzeti mesto direktorja kluba. To je Nejc Poklar. Poklar bo z Bertokom, Višnjevcem ter ostalimi člani uprave (Simon Maučec, Edi Grbec in Andrej Grandič) vodil klub k novim ciljem. Pisarna ostaja nespremenjena, za sekretarske obveznosti bo še naprej skrbela Zdenka Radin, za odnose z javnostjo in medije pa Manja Fišter. Seveda pa tu ne smemo pozabiti na naše zveste prostovoljce in plesalke iz Aks Dance Studia.

V novi sezoni se lahko pohvalimo tudi z osveženo domačo dvorano. Arena Bonifika ima novo igralno površino. Ravno zaradi tega posega v objekt, bo ekipa prvi pripravljalni teden začela nekoliko drugače. Začeli bomo s treningi na prostem in na igriščih za Beach-Volley, ekipo pa čaka tudi zdravniško in kondicijsko testiranje. V tem nekoliko daljšem pripravljalnem obdobju se bodo fantje odpravili na štiridnevne priprave v Maribor. V tem času bodo odigrali tudi dve prijateljski tekmi. Poleg tega se bodo odpravili na dva mednarodna turnirja. Prvega se bodo udeležili 16.8. v avstrijskem Ferlachu, kjer se bodo pomerili z domačo ekipo Ferlacha in s hrvaško Dubrovo. Nato jih 21.8. čaka domača prijateljska tekma, ko bo v koprsko Bonifiko prišel drugoligaš MRK Ljubljana. Le nekaj dni za tem pa se bo ekipa odpravila na drugi pripravljani turnir na italijansko Sardegno. Na trodnevnem turnirju se bodo pomerili z domačo ekipo Raimond Sassari (italijanski prvoligaš), z nizozemskim državnim prvakom KRAS Volendam in s francoskim drugoligašem Cavigal Nice.

Po pripravljalnem obdobju fante čaka še dobrih štirinajst dni do začetka nove sezone. Prvo tekmo sezone bomo gostovali pri MRD Dobovi, prvo domačo tekmo pa bomo odigrali 14.septembra proti škofjeloški Urbanscape Loki (celoten spored vseh tekem sezone si lahko ogledate tukaj).

Forza Koper!