VSTOP V (ZA)KLJUČNO OBDOBJE

Po velikonočnem premoru se naši rokometaši vračajo na parkete Lige NLB. V petek, ob 19. uri, bomo v Areni Bonifika gostili RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Med premorom sta bila na sporedu velikonočna turnirja v Rovinju in v Pragi, kjer so naše mlajše selekcije naravnost navduševale. Sedaj pa se pozornost vrača na člansko ekipo, ki bo v petek lovila drugo zaporedno zmago v državnem prvenstvu. 

V sklopu zadnjih petih obračunov smo dosegli tri zmage; dvakrat pa smo morali priznati poraz proti kakovostnima ekipama Trebnja (29:27) in Velenja (28:33). V preteklem, 21. krogu, smo na gostovanju pri RK Dobova (26:28) prišli do dveh pomembnih točk in obenem do vrnitve na zmagovalno pot. Slednjo bomo poskušali nadgraditi v petek, ko se bomo ob 19. uri v domači Areni Bonifika pomerili z RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Naši tokratni nasprotniki v tekmo vstopajo z 12. mesta na lestvici Lige NLB. V zadnjih petih srečanjih so le enkrat slavili, in sicer v poslednjem krogu, ko so se pomerili s Šmartnim (28:22). V sklopu letošnje sezone pa je za nami že medsebojni obračun, v sklopu katerega smo na novembrskem gostovanju prišli do zmage s 24:28.

 

Andraž Makuc, igralec RD Koper:

“V petek k nam prihaja ekipa Sviša. Gre za neugodnega nasprotnika, ki je konkuriral marsikateremu favoritu in v zadnjemu času prikazuje dobre predstave. Mi tekmeca spoštujemo in bomo v tekmo šli maksimalno pripravljeni, da opravičimo vlogo favorita in da nadaljujemo zmagovalni niz.”

 

#ZmagujemoSkupaj