Youth Movement Power, Rovinj; kadeti 3.mesto, SDB 9.mesto, SDA 13.mesto

Starejše selekcije so se minuli vkined odpravile na mednarodni turnir v Rovinj, od 16.- 20.4.2019. Kadeti so za končno 3.mesto, starejši dečki B 9., starejši dečki A pa 13.mesto.

STAREJŠI DEČKI A

Ekipa starejših dečkov A se je med velikonočnimi prazniki udeležila mednarodnega velikonočnega turnirja v Rovinju, kje so zasedli končno 13.mesto.

Prvo tekmo so odigrali proti vrstnikom iz HC Fivers. Po zelo grobi igri in veliko izključitvami, predvsem na naši strani, so fantje pokazali borbo do zadnjega sodnikovega žvižga. Nekoliko agresivneje v obrambi so prijeli v drugem polčasu in nasprotnika tudi ulovili na tri zadetke zaostanka ter celo izenačiti. Tudi sama tekma se je končala s poravnanim izzidom, 15 : 15.

Druga tekma turnirja nam ni šla po načrtih. Morali smo priznati premoč ekipe iz Zagreba, Dubrove. Nasprotnik je igral hitro igro in našim vratarjem povzročal kar nekaj preglavic. Obramba ni delovala po dogovorjenem načrtu, kar je tudi dopuščalo nasprotnikom do lahkih zadetkov iz prav vseh igralih pozicij. Igra v napadu tudi ni stekla in nasprotnik nas je z lahkoto nadiraval. Vse četitke ekipi Dubrove za prikazano igro, mi pa smo se uvrtsili za boj med najboljših osem na turnirju.

V zaključnih bojih za mesta od 9.-15. so si fantje z zmago izborili boj za 13.mesto turnirja. Tekma je bila že od samega začetka odločena. Fantje so že od prvega piska sirene pokazali odlično igro in nasprotnika popolnoma nadigravali. Tako so si izborili borbo za 13.mesto turnirja.

V boj za 13.mesto smo se podali z ekipo TV Merchweiler. Nasprotnik se je na nas dobro pripravil, a mu nismo dovolili, da bi nas nadigral. Vse niti smo držali v svojih rokah in priložnost za dokazovanje so dobili vsi fantje, ki so bili v ekipi. Z izjemnim cepelinom Žana Nadareviča in Andreja Makovca smo postavili končni izzid srečanja in zasluženo slavili.

Osvojili smo končno 13.mesto. Žal se za višja mesta nismo dovolj borili, verjamem pa, da so se fantje iz tekem na turnirju marsikaj naučili in naredili še kakšno stopničko več v svoji rokometni karieri.

 

STAREJŠI DEČKI B

Starejši dečki B so se prav tako s kadeti in vrstniki iz A ekipe odpravili na velikonočni turnir v Rovinj, kjer so zasedli končno 9.mesto.

Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi iz Brucka. Po napeti končnici smo uspeli izvleči neodločen izzid, 13 : 13.

V drugi tekmi smo se pomerili z ekipo Westvien, kjer pa smo žal morali priznati premoč nasprotnika, 9 : 14.

Zadnjo tekmo smo odigrali proti nosilcem turnirja, domači ekipi Rovinja. Nasprotnik je upravičil vlogo favorita in zasluženo slavil z 16 : 6.

Boj za višja mesta turirja se je za nas zaključil, borili se bomo za mesta do 8.mesta.

V nadaljevanju razigravanja smo se pomerili z ekipo HC Atzgersdorf. Že sam začetek tekme je pokazal, da bo šlo na nož. Naši fantje se niso dali in so že v samem začetku pokazali čvrst in borben rokomet. V drugem polčasu se je razbranil Lukas Lampe in držal nasprotnika na varni rezultatski razdalji. V samem zaključku tekme pa so fantje naredili preveč tehničnih napak, kar so nasprotniki izkoristili in se nam približali. V zadnjih minutah tekme je šlo na nož, vendar pa so se naši fantje zbrali in vknjižili novo zmago, 12 : 9.

 

KADETI

Mednarodni turnir s sloganom „Moč mladih v gibanju“ je potekal med 16. in 20. aprilom. Na športnih prizoriščih v  Rovinju, Poreču in Pulju se je v rokometu, nogometu in tenisu pomerilo okrog 3000 mladih športnikov iz šestih evropskih držav in Hong Konga.

Rometnega dela turnirja so se v starostni kategoriji 02/03 udeležili tudi kadeti RD Koper. V skupinskem delu so se pomerili s tekmeci iz Nemčije, Avstrije in Hrvaške. Tekme so bile odigrane v Rovinju, v dvoranah Gimnasium  in Valbruna, v Poreču so polfinalno tekmo proti Dobovi odigrali v dvorani Žatika.

 

Skupina A:RD Koper, HC Varaždin 1930, HC Linz 1, HC Anzing 2, TV Merchweiler.

Skupina B:HC Atzgersdorf, HC Linz 2, HC Anzing 1, HC Torokszentmiklosi, RK Dobova.

 

Ekipa Kopra:igralci Sandi Muminović, Luka Šau, Tian Furlan, Domen Cergolj, Nik Pribac, Klej Sanabor, Žiga Ujčič, Kristian Atanasov, Teo Delfar, Andraž Makuc in Jakob Morato; trener Vili Ban, vodja moštva Robert Kastelic. Tian Furlan na turnirju zaradi poškodbe ni igral. Za kadete je na nakaterih tekmah zaigral tudi vratar Milan Tepić (SD-A).

 

TV MERCHWEILER : RD KOPER  21 – 25

Uvodna tekma turnirja proti nasprotniku iz Nemčije se je z boljšo taktično igro, gibljivo obrambo in dobro realizacijo protinapadov končala v korist Kopra. Kadeti so vodili celo tekmo, najvišja prednost je bila sedem golov.

 

RD KOPER : HC ANZING 2   38 – 19

Drugi nasprotnik Kopra je prav tako prihalal iz nemške rokometne šole. Dogovor pred tekmo je bil enostaven, z odgovorno igro je treba pričeti že v prvi minuti, odigrati brez nepotrebnih napak, v napadu graditi igro in pametno zaključevati. Igralci so bili na vseh igralnih mestih zelo razpoloženi. Nasprotnik se je dostojno upiral le do rezultata 6 : 6, ob polčasu je bilo že 18:12. V nadaljevanju so naši igralci navdušili z igro v obrambi in v drugem polčasu prejeli le sedem zadetkov.

 

RD KOPER : HC LINZ 1    27 – 27

Tekma z ekipo Linza je zaznamovala velika borbenost obeh ekip. V žaru borbe se je že v 7. minuti poškodoval Teo Delfar, ki ni več nastopil na tekmi. Med 17. in 23. minuto je igrišče zaradi druge poškodbe moral zapustiti tudi Klej Sanabor. Andraž Makuc je z golom čez celo igrišče zadel za 13 – 11, polčas se je zaključil 13 – 12 za našo ekipo. Drugi polčas je prinesel izenačeno igro, z rahlo pobudo Linza.  V vratih je Jakoba Morata za krajši čas menjal Milan Tepič. Ob izteku igralnega časa in rezultatu 27 – 27 je v zadnjem napadu nekoliko zmanjkalo moči in zbranosti za zmagoviti zadetek.  Sandi Muminović je zadel 13 krat.

 

HC VARAŽDIN 1930 : RD KOPER    23 – 24

Tekma proti Varaždinu je bila pričakovano izenačena, borbena in do konca negotova. V drugem polčasu  bil zaradi grobega prekrška izključen nasprotnikov igralec. Izkazal se je vratar Jakob Morato, izjemen je bil Sandi Muminović. Koprčani so tekmece nadigrali tudi z dobro taktično postavitvijo in podporo s tribune.

 

RK DOBOVA : RD KOPER     18 – 11

Koprski rokometaši so na polfinalni tekmi dominirali uvodnih sedem minut. Ob vodstvu s 4 – 0 so z nekaj zaporednimi napakami popustili in prepustili pobudo nasprotniku. Po izključitvi Kleja Sanaborja in izenačujočem golu za 6 – 6 niso zadeli 12 minut (12 – 6). Fantom ne gre zameriti pristopa in borbenosti, višjih in fizično močnejših igralcev na centralnih pozicijah, tudi s hitro igro in napadi s krilnih položajev, tokrat ni bilo mogoče premagati.  Ekipa je igrala le z enim vratarjem, poškodovana Tian Furlan in Teo Delfar nista igrala. Ekipa Dobove je bila zmagovalec turnirja in imela najboljšega igralca  v kategoriji fantje 02/03.

 

RD KOPER : HC LINZ 1    22 – 17 ( za 3. mesto)

Pred polno dvorano sta se ponovno srečali ekipi, ki sta tekmo v skupinskem delu igrali izenačeno. Igralci so bili visoko motivirani in odločeni, da jim po dobrih igrah na turnirju pripada dobra uvrstitev. Recept za zmago je bila enostavna igra in kolektivna igra. V 14. minuti so koprčani prvič povedli (7-6). Organizacija igra je bila na izjemnem nivoju, igralci borbeni in učinkoviti. Z rotacijo in premišljenimi menjavami je trener Vili Ban ohranjal visok ritem igre. Nosilci igre so upravičili zaupanje, z izjemnimi obrambami je blestel vratar Jakob Morato. Za igro je potrebno pohvaliti vse igralce. Čez cel turnir so prikazali dobre igre in velik napredek. Zmage kadetov za končno 3. mesto na turnirju so se veselili tudi igralci mlajših selekcij, ki so kadete bučno podpirali s tribune.

Hvala navijačem in čestitke fantom in trenerju za zasluženo osvojeno tretje mesto.