Z borbenostjo do nove zmage

V soboto smo bili priča borbeni in s čustvi prežeti tekmi med domačim RD Koper in gosti iz Ribnice. V Areni Bonifika sta tekmo najbolje odprli obrambi na čelu z obema vratarjema. Tekma je bila zelo izenačena, saj ni nobeni ekipi uspelo ustvariti večje prednosti. V 16. minuti je rezultat izenačil Poklar, s takrat njegovim četrtim golom. V 22. minuti je domači krožni napadalec Konjevič prejel prvi rdeči karton, v 28. minuti pa je kapetan Moljk prejel še drugega. Do prednosti dveh golov so gostje prišli v 24. minuti, ko je standardno učinkovit Knavs zadel za vodstvo 13:15. Odgovor Kopra je bil v zadnjih minutah prvega pollčasa pravšnji, saj smo z borbeno igro celotne ekipe na odmor odšli z golom prednosti (18:17).

V drugem polčasu smo nadaljevali z dobro igro v obrambi in učinkovito igro v napadu, kjer je z goli in asistencami na črto šestih metrov prednjačil Andraž Makuc. Tako smo prednost dveh golov ohranili do 46. minute, ko je Ribnica izenačila na 24:24. Predvsem z zbrano igro v napadu in nekaj dobrimi posredovanji vratarjev Đurice in Jelovčana smo do nove večje prednosti prišli v 52. minuti, ko smo povedli za tri gole (30:27) in to prednost zadržali do konca tekme. Končni rezultat je bil 33:30. Najboljša strelca tekme sta bila Makuc pri Kopru (izglasovan tudi za igralca tekme domače ekipe) in Knavs pri Ribnici z 11 zadetki.

S tretjo zaporedno zmago smo se na lestvici izenačili z Ribnico na petem mestu. Prihodnji vikend nas čaka gostovanje na Kodeljevem, kjer se bomo pomerili z ekipo RD LL Grosist Slovan.

RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato; Poklar 8 (2), Konjevič 1, Bekrič 2, Moljk, Beganovič, Stojanovič 4, Zugan 4, Sanabor, Nadarevič, Makuc 11 (2), Kete 1, Breznikar 2, Bratkovič;

RD Riko Ribnica: Braunovič, Dobaj; Pogorelec, Planinšek, Mihelič, Žagar 3, Ljevar 3, Pirnat, Begič Zbačnik, Skol 2 (2), Cimerman 4, Đekič 1, Knavs 11, Nosan, Grebenc, Hrastnik 6

Boris Lisica, glavni trener RD Koper: “Ni bila lahka tekma, ampak težka kot smo pričakovali. Tekmec je bil zelo kakovosten in čvrst. Igrali smo na razliko gola, naredili smo nekaj težkih prekrškov in tako ostali brez obeh krožnih napadalcev, kar nas je spravilo v problem. Hitro smo ga rešili z dodatno motivacijo, kar se je tudi pokazalo. Dvignili smo raven igre v napadu in v drugem polčasu je to prineslo dober rezultat. Seveda, brez dobrega vratarja nič ne bi bilo mogoče.”

Nejc Planinšek, igralec RD Riko Ribnica: “Zagotovo je Makuc pokazal svoje dobre lastnosti kar menim, da je vplivalo tudi na potek igre. Na koncu so odločale napake in nekaj zgrešenih golov iz naše strani. Pričakovali smo več, ampak borili smo se do konca.”

RZS Poročilo RD Koper – RD Riko Ribnica