Z dobro obrambo do novih dveh točk

V 14. krogu lige NLB, sicer na zadnji domači tekmi v tem koledarskem letu, smo gostili ekipo Krke iz Novega mesta ter se veselili dveh novih, zelo pomembnih točk, ki nas na lestvici držita na mestih, ki vodijo v ligo za prvaka.

Srečanje proti novomeščanom  smo začeli zelo energično, kar se je takoj prikazalo tudi na pozitivnem rezultatu. Po začetnem “otipavanju” smo si kmalu priigrali prednost 4 golov (8:4, 16. min), to pa predvsem po zaslugi dobre obrambe in zanesljivega vratarja. Razliko smo držali vse do konca prvega dela, ko je žal prišlo do padca koncentracije, kar so gostje hitro izkoristili in polčas zaključili s serijo treh zaporednih zadetkov ter končnim zaostankom le -1 (13:12).

Drugi del smo odprli podobno kot prvega, udarno, ter se z delnim rezultatom 3:0 v prvih 7 minutah spet oddaljili na mirne 4 gole razlike (16:12, 37. minuta). Gostje so na vse načine poizkušali vzpostaviti ravnotežje na igrišču, vendar je predvsem obramba v postavitvi 5-1, s pomočjo vratarja, vse napade uspešno odbijala. Na veliko borbo v obrambi skozi celotno srečanje kaže tudi končni rezultat in še posebej nizko število gostujočih golov (27:21).

Naša najboljša strelca sta bila Grega Krečič (9 zadetkov) in Rok Marič (4 zadetki), pri gostih pa se je med strelce največkrat vpisal Andraž Kete (8 zadetkov).