Remi z grenkim priokusom

Letošnjo sezono smo začeli s tekmo pokala EHF. Žreb nam žal ni bil naklonjem. Tekmovalno sezono smo začeli že v 1. krogu kvalifikacij, dobili smo najtežjega možnega nasprotnika. V Koper je pripotoval desetkratni švicarski prvak, ekipa, ki je do sedaj večkrat igrala v ligi prvakov, Kadetten Schaffhasuen.  Najbolj zveneči imeni švicarskega moštva sta vsekakor hrvaški reprezentančni vratar Ivan Stevanović in srbski ostrostrelec Žarko Šešum. Vsekakor pa ciljajamo visoko in upamo, da nam bo uspelo ugnati Švicarje.

Peter Mičović danes ni mogel računati na krožnega napadalca Roka Marića,ki si je na zadnjem pripravljalnem turnirju pretegnil vezi levega gležnja. Kot je tudi sam dejal: “Sezona je še dolga, ne bi rad reskiral že na samem začetku.”Koprsko občinstvo pa je z veseljem pozdravilo tudi starega znanca koprskih vrst (RK Cimos Koper), Nika Tominca, kateri se v pri švicarskemu prvaku mudi že kar nekaj sezon.

Napad so začeli domači rokometaši. Igralci Kadettna so v prvem polčasu pristopili zelo agresivno, naši fantje pa so jim uspešno upirali. Prvi polčas je bil zelo izenačen, razlike v golih so bile minimalne. Ekipi sta si izmenjavale gole, rezultat ob polčasu je bil 14 : 15 za Kadetten Schaffhausen.

V drugi polčas smo se vrnili agresivnejše in napadalnejše. Že po 15 minutah tekme smo povedli za +4, kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi. Nato pa so sledile črne minute. Zadnjih 10 minut tekme nam ni uspelo zadeti gola, zapravili smo kar nekaj odprtih priložnosti. Fantje so naredili kar nekaj hitrih in nepravilnih odločitev. Gostje iz Švice so se nam hitro približali ter na koncu tudi izenačili. Končni rezultat tekme v Areni Bonifika je bil 25 : 25.

V 58. minuti tekme pa je obležal Lukas Herburger, ki si je lažje poškodoval gleženj. Na svoji prvi tekmi v novem klubu se jeizkazal tudi vratar Mirza Haseljić, ki je obranil 7 strelov, Thomas Postogna jih je zbral 4. Seveda pa ne smemo pozabiti niti na gostujočega vratarja Kristiana Pilipovič, ki je zbral 8 obramb, Ivan Stevanović, pa je obranil 3 strele.

Naš najboljši strelec je bil Adam Bratkovič, ki je zadel 8-krat, pri gostih je bil nauspešnejši Gabor Csaszar, ki je zadel kar 12-krat.

Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo, 9.9., ko bodo fantje gostovali v Schaffhausnu.

 

RD Koper (SLO) : Kadetten Schaffhausen (SUI) 25 : 25 (14 : 15)

 

RD Koper: Haseljić (7obramb), Dolenc, Grzentič 1, Vlah 4, Krečič 1, Matijašević, Poklar 1, Postogna (4 obrambe), Moljk 2, Smolnik 4, Sokolič 3, Guček 1, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 8(4)

Trener: Peter Mičović

Izključitve: 10 minut

7-metrovke: 4(5)

 

Kadetten Schaffhasuen: Polipović (8 obramb), Meister, Zehnder, Küttel 1, Csaszar 12, Haas, Beljanski 2, Stevanović (3 obrambe), Gerbl 1, Sesum 3, Huber, Maros, Schelker, Frimmel 2, Tominec 3, Herburger 1

Trener: Petr Hrachovec

Izključitve: 12 minut

7-metrovke: 1(1)

 

Peter Mičović, trener RD Koper: “Prvi polčas je končal neodločeno. Imeli smo kar nekaj rezerv v sami igri, kar pa me po eni strani tudi veseli, tako da ostajam optimist tudi za naslednjo tekmo. Za povratno tekmo načrtujemo določene spremebe, na katerih bomo delali toku tedna. Današnjo tekmo si bomo tudi ogledali, videli bomo kje smo storili napake ter jih tudi poskušali odpraviti. Vsekakor pa bomo v Shaffhausnu poskušali igrati uspešnejše.”

Nik Tominec, Kadetten Schaffhausen: “Neodločen izzid je vsekakor pošten zaključek tekme. V prvi polovici drugega polčasa smo imeli kar nekaj priložnosti, da povedemo za 3 gole, nato  so tudi Koprčani imeli veliko priložnosti, da povedejo za 5 golov. Kljub vsemu je odlično, da smo uspeli iztržiti ta neodločen izzid. Obe ekipi si želita napredovati. V Švici imamo vsekakor prednost domačega terena. Zahvalil bi se tudi občinstvu, ki so nas je lepo sprejelo. Meni osebno je bilo zelo lepo priti nazaj domov, v klub, kjer sem kar nekaj časa igral in se tu tudi marsikaj naučil. V današnji tekmi sem zelo užival. Koper je danes vsekakor pokazal, da imajo odličen mladinski pogon. Igrajo zelo hiter in agresiven rokomet, kar je tudi značilnost slovenskega rokometa.”