Z zmago iz Ljubljane

V soboto smo bili priča četrti zmagi naše ekipe v drugem delu prvenstva. Tekmo je bolje odprl Slovan, ki je z agresivno obrambo prisilil ekipo Kopra v napake in slabšo realizacijo. Tako je Koper v prvih desetih minutah dosegel le 2 gola. Igra v napadu je bolje stekla v nadaljevanju tekme in Stojanoviču je v 23. minuti,  z golom iz sedemmetrovke, uspelo razultat poravnati na 8. Konec prvega polčasa se je pav tako zaključil z neodločenim izidom 11:11.

Drugi del je Koper začel bolje od Slovana in Makuc je z golom v 36.minuti prvič pripeljal Koper v vodstvo 13:14. V drugem delu se je razbranil vratar Đurica, ki je predvsem iz krila branil nekaj odločilnih strelov nasprotnika. Prednost smo v 52. minuti povišali na 3, ko sta v napad zdrvela Breznikar in Sanabor ter z goloma potrdila dobro igro ekipe v obrambi. Usodo Slovana je zapečatil Dani Zugan, ki je v zadnjih treh minutah dosegel tri gole in nam zagotovil 2 novi točki. Najboljša strelca pri Kopru sta bila Makuc z devetimi in Zugan s sedmimi zadetki oziroma Pajt s šestimi (4 iz sedemmetrovke) in Matic Pipp s štirimi pri Slovanu.

S četrto zaporedno zmago se je Koper na lestvici povzpel na peto mesto. Prihodnji vikend je tekma v nedeljo, 3.3.24, ob 18.00 uri, ko k nam prihaja evropsko Celje Pivovarna Laško. Ljubitelji rokometa vljudno vabljeni.

Strelci:

RD Koper: Đurica, Morato; Poklar, Konjevič, Bekrič, Moljk 1, Beganovič, Stojanovič 2 (2), Zugan 7, Sanabor 1, Nadarevič 1, Makuc 9 (3), Kete 1, Breznikar 3, Bratkovič;

RD LL Grosist Slovan: Mlakar, Krbavčič; Novak, Grojzdek, Pajt 6 (4), Stojnič 1, Pipp M. 4, Kovačevič, Mlivič 2, Lipovac, Perič 3, Pirc, Budja 3, Nenadič 1, Kovačič 1;

Poročilo RZS Slovan – Koper

Izjave po tekmi:

Andraž Makuc, RD Koper: “Za nami je zelo težka tekma, vidi se, da je Slovan v drugem delu močno napredoval. Sestavili so močno ekipo, ki bo po moje zapretila nasprotnikom v ligi. Mi smo veseli teh dveh točk in nadaljujemo zmagovalni niz.”

David Kovačič, RD LL Grosist Slovan: “Že drugo tekmo smo izgubili na podoben način. Težko zberem misli po takšni tekmi, saj je bil isti scenarij kot proti Krki. Kot da nam pade osredotočenost v drugem polčasu, tako v napadu kot v obrambi. Preprosto, morali bomo strniti misli za naslednje tekme.”