Z zmago proti Hrastniku v F4 pokala Slovenije

Peklenski ritem se za mlado koprsko falango nadaljuje. Po presentljivi zmagi proti Gorenju pretekli konec tedna so se danes Vujovićevi varovanci odpravili na gostovanje v Dol pri Hrastniku, kjer so se pomerili z domačimi igralci, ki v 1.B ligi zasedajo trenutno 3. mesto.

Koprčani so začeli dobro in takoj povedli, v 9. minuti so vodili z rezultatom 1:5. Domačini so se predramili, poizkusili so z bolj agresivno igro, vendar je gostujoča ekipa suvereno kontrolirala situacijo na terenu in z lahkoto ohranjala priigrano prednost iz uvodnih minut srečanja. Do konca prvega polčasa nismo videli večjih presenečenj in na odmor smo odšli z lepo prednostjo 5 zadetkov pri izidu 9:14.

Začetek drugega polčasa je zaznamovalo nekaj tehničnih napak na obeh straneh tako, da smo prvi zadetek videli šele v 35. minuti, ko je za 9:16 zabil Sokolič (skupno 5 zadetkov), ki je bil ponovno eden izmed boljših na terenu danes. Gostje so z raznimi preigravanji poizkušali razbiti obrambo Kopra, vendar jim kaj več kot to, da so ohranjali razliko v zadetkih ni uspelo – Koprčani se tako niso uspeli odlepiti in predčasno zaključiti tekme. V 45. minuti smo videli lep prodor Smolnika, ki je z atraktivnim preigravanjem prišel do strela in zadel za 15:21. Domači so vse do konca srečanja poizkušali priti do preobrata vendar jim to ni uspelo in Koprčani so se z zmago 21:26 ponovno uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije.

Poudariti velja, da danes nismo videli takega presežka v igri kot na tekmi proti Gorenju. Kljub temu je zmaga dobrodošla, saj je tako eden izmed ciljev za letošnjo sezono – uvrstitev na zakljčni turnir pokala Slovenije – dosežen.

Ta konec tedna smo prosti, saj je tekma z državnimi prvaki Celjani prestavljena zaradi njihovih obveznosti v evropskih tekmovanjih. Prosti konec tedna bo prišel prav za vadbo in regeneracijo.

Forza Koper!!!