Z zmago v končnico za prvaka

Odigrali smo zelo pomembno tekmo 20.kroga lige NLB proti novomeški Krki. Ekipa se je borila do zadnjega sodnikovega žvižga in zasluženo slavila, 30 : 31.

Prvi polčas se je začel zelo izenačeno. Odigrali smo domiselno v samem napadu, ampak naredili preveč napak v sami obrambi. V 8.minuti tekme smo gostiteljem dopustili, da so se oddaljili za dva zadetka, 5 : 3. Po dveh zaporednih zadetkih Adama Bratkoviča, smo se v naslednji minuti polčasa uspeli približati na izenačenje, 5 : 5. Veliko preglavic nam je že v prvem polčasu povzročal levi zunaji igralec domače ekipe, Grega Okleščen. Polčas smo uspešno pripeljali do konca ter na odmor odšli z zadetkom prednosti, 15 : 16.

V drugi polčas smo vstopili nekoliko medlo ter dopustili domači ekipi, da se je oddaljila za tri zadetke, 31.minuta, 21 : 18. Svojo priigrano prednost so uspešno držali vse do 41.minute tekme, ko smo po delnem izzidu 1 : 4, uspeli izenačiti, 24 : 24. Nadaljevala se je napeta končnica, ki nam je v 56.minuti tekme prinesla tri zadetke prednosti, 26 : 29. Domača ekipa se ni pustila in svoj zaostanek znižala. Tekma se je končala s slavjem naše ekipe, 30 : 31.

Danes je vredno pohvaliti organizatorja igre in kapetana Žigo Smolnika, ki je uspešno vodil ekipo skozi celotno tekmo. Kljub temu, da nas pestijo številne poškodbe, so fantje na igrišču pustili srce. Odlično se je na zunanjem položaju znašel tudi Tilen Sokolič. V drugem polčasu sta se izkazala oba vratarja, Mirza Haseljić je zbral štiri obrambe, od tega dve 7-metrovki, in Thomas Postogna, ki je obranil kar deset strelov, eno 7-metrovko. Današnja zmaga je plod dobre priprave ekipe s strani trenerja Uroša Rapotca in pomočnika Luke Volka, ki sta kljub številnimi poškodbami ekipo dobro pripravila.

S sedmimi zadetki je bil najboljši strelec Tilen Sokolič, 6-krat sta zadela Grega Krečič in Žiga Smolnik.

V naslednjem krogu lige NLB nas čaka domača tekma proti MRD Dobovi, ki bo na sporedu v petek, 8.3., ob 19.uri.

Statistika, 2.3. Zapisnik, 2.3.