Z zrelo igro do zmage na prvem gostovanju v Slovenj Gradcu

To soboto smo odšli na gostovanje v Slovenj Gradec. Tekmo 3. kroga 1.A lige smo začeli prepričljivo in v takoj povedli za dva zadetka (2:4). Kot smo pričakovali so domačini igrali izredno agresivno z globoko obrambo, ki je na trenutke izgledala 3:3. Tokrat smo nastopili brez rahlo poškodovanega Smolnika in obelega Gorele. Nekaj nepotrebnih napak v napadu in in ne najbolj granitna obramba je botrovalo temu, da so Slovenjgrajčani dobili krila in s tremi zaporednimi zadetki prešli v vodstvo (5:4). Na reakcijo naših fantov ni bilo potrebno čakati veliko časa. Takoj so izid izenačili, domačinom dovolili še izenačenje pri 6:6 potem pa povedli za dva zadetka in pri tej prednosti tudi zaključili prvi polčas.

Drugi del smo prav tako začeli bolje od domačinov. S potrpežljivo igro v napadu smo prihajali do izdelanoh priložnosti, čistih strelov in večje rezultatske prednosti (11:15, 13:19). Tudi naša igra v obrambi je bila boljša kot v prvem polčasu. Slovenjgrajčane smo prisilili, da igrajo na dolge napade in večkrat so bili prisilijeni napad zaključevati pri dvignjeni roki sodnikov zaradi pasivne igre. Zaradi treh izključitev smo 44. minuti imeli na igrišču zgolj 3 igralce in vratarja. To je bila lepa priložnost za domačine, da zmanjšajo zaostanek 5 zadetkov. Vendar se naši igralci s takim scenarijem niso strinjali in s tremi gralci manj celo dosegli zadetek in prejeli zgolj 2 zadetka. Tako so odbili še zadnji napad in pri rezultatu 20:26 je bilo jasno, da točki odhajata v Koper. Pohvale gredo celi ekipi. Posebej lahko pohvalimo Aleksa Vlaha, ki se vrača v formo, ki jo je kazal pred poškodbo, Sokoliča, ki je pametno vodil organizacijo napadov proti globoki obrambi in Bratkoviča, ki je zanesljivo zadeval s krilnega položaja in bil nezgrešljiv iz 7-ih metrov. Slednji je bil z 8 zadetki najboljši strelec .

Že to sredo (ob 20. uri v Areni Bonifika) pa nas čaka nova preizkušnja. V Bonifiko prihaja ekipa iz Škofje Loke, ki nam na lestvici diha za ovratnik. Tudi te točke bodo zlata vrede za uvrstitev v ligo za prvaka.

Vabljeni!

zapisnikstatistika

Forza Koper!!!