Za konec zmaga v štajerski prestolnici in vstopnica za Evropo

Koprčani so se danes odpravili na gostovanje v štajersko prestolnico, kjer so se v zadnjem, 10. krogu končnice za prvaka pomerili z ekipo RK Maribor Branik, ki je do zadnjegga zasedala 3. mesto na lestvici. 

Koprčani so, kljub odsotnosti Vlaha, Zugana in tokrat tudi Jana Gorele, ki je že v sredo proti Ribnici igral bolan, odšli na gostovanje v Maribor odločeni, da bodo domov pripeljali 2 točki. Otvoritveni zadetek je pripadel domačinom, ki so bolje zaigrali v uvodnih minutah. Koprčani so kljub odsotnostim zaigrali na vse ali nič in vztrajno lovili priključek. Obramba je tokrat delovala odlično, prav tako je stekla igra v napadu, kjer so koprčani zadevali z vseh položajev. Prednost domačih je bila v 10. minuti izničena, gostje so z zadetkom Marića prešli v vodstvo, katerega do konca tekme niso spustili iz rok. 10. minut kasneje je prednost Kopra narasla že na 4 zadetke (6:10), kar je jasno kazalo na to, da je je želja po zmagi večja pri slednjih. Kljub temu so zaključne minute pripadle domačim, ki so se z 2 zaporednima zadetkoma približali na 2 gola zaostanka in tako postavili rezultat polčasa 11:13. 

Drugi polčas se je nadaljeval podobno, kot se je zaključil prvi. Koprčani so na krilih obramb Jureta Vrana (ubranil je 6 “zicerjev” gostom v 2. polčasu) polnili mrežo vrat domačega vratarja Kastelica tako, da je bila v 52. minuti prvič prednost 5 zadetkov (16:21). Tekma je bila tako odločena, saj je bilo jasno, da mariborčani nimajo moči za to, da bi ujeli igralce Kopra 2013. Koprčani so tako tekmo pripeljali do konca in sredi Maribora vknjižili pomembno zmago, ki jih uvršča na (najmanj) 4. mesto v državnem prvenstvu. S tem so si zagotovili pravico nastopanja v evropskih pokalih. 

Danes velja pohvaliti čisto vse igralce, ki so na parketu pustili srce in dušo!!! 

Forza Koper!!!