ZA VRNITEV NA ZMAGOVALNO POT

Naše rokometaše ta konec tedna čaka nova priložnost za vrnitev na zmagovalno pot. V sklopu 21. kroga Lige NLB bomo v soboto, ob 19. uri, gostovali pri rokometaših RK Dobova.

Po dveh zaporednih zmagah, smo v preteklih dveh srečanjih morali priznati domač poraz proti RK Gorenje Velenje (28:33) in poraz v gosteh proti RK Trimo Trebnje (29:27). Ta konec tedna nas čaka novo zahtevno srečanje. Ekipa iz Dobove v zadnjih dveh tekmah ne pozna zmage, saj so v preteklem krogu remizirali z novincem RD Herz Šmartno (29:29) in priznali poraz proti RK Maribor Branik (19:23).

Z Dobovskimi rokometaši smo se v letošnji sezoni že pomerili – konec oktobra smo v domači Areni Bonifika zmagali z rezultatom 28:23. V dosedanjih 13 medsebojnih obračunih smo slavili na desetih; Dobovčani pa na treh. Potrebno pa je izpostaviti, da so dosegli omenjene tri zmage v sklopu zadnjih petih odigranih obračunih. Zato lahko na sobotni tekmi pričakujemo trdo borbo za vrnitev na zmagovalno pot in ponovno vzpostavitev trenda, ki izhaja iz prvih osem srečanj proti sobotnim nasprotnikom.

 

Luka Logar, igralec RD Koper:

”Čaka nas novo težko gostovanje proti vedno neugodni Dobovi. Zdej moramo prekiniti niz dveh zaporednih porazov in gremo v Dobovo po dve točki.”

 

Lestvico Lige NLB lahko zasledite TUKAJ.