ZAČETEK ROKOMETNE POMLADI

Pred našimi rokometaši je dolgo pričakovani začetek drugega dela Lige NLB. Slednjega bomo otvorili v soboto, ob 19. uri, ko se bomo v domači Areni Bonifika pomerili z RD LL Grosist Slovan.

Januarsko pripravljalno obdobje sta zaznomavali dve prijateljski tekmi, kjer smo premagali rokometaše RD Butan Plin Izola (26:21) in RK Umag (31:27); ter tekma Pokala Slovenije, ko smo v okrnjeni zasedbi morali priznati poraz proti RD Urbanscape Loka (33:27). Tokrat pa je na sporedu začetek državnega prvenstva, kjer trenutno zasedamo 6. mesto in smo od tretjega mesta oddaljeni le štiri točke.

V sobotno tekmo vstopamo z odlično popotnico treh zaporednih zmag, ki so bile plod trdega dela po slabših rezultatih v uvodu državnega prvenstva. Slednjega pa smo otvorili prav proti tokratnim nasprotnikom. V Ljubljani smo, v sklopu 1. kroga, morali priznati poraz s 25:23. Rokometaši Slovana pa v Koper prihajajo na krilu dveh zaporednih zmag proti RK Maribor Branik (23:21) in RK SVIŠ Ivančna Gorica (22:26). S 13 točkami na računu sta ekipi na lestvici trenutno izenečani, vendar je potrebno poudariti dejstvo, da so Ljubljančani odigrali tekmo manj.

V poslednjih sedmih medsebojnih srečanjih smo petkrat slavili; dvakrat pa smo morali priznati poraz v gosteh – v Areni Bonifika pa smo proti ljubljanski ekipi do danes še nepremagani. V sobotno tekmo vstopamo izjemno motivirani in pripravljeni, saj želimo nadaljevati na zmagovalni podlagi, postavljeni v zaključku leta 2021.

Prijatelji, navijači in podporniki koprskega športa – vabljeni na otvoritev rokometne pomladi v Kopru!

 

Rok Jelovčan, vratar RD Koper:

»Po porazu v Škofji Loki moramo strniti naše vrste. Trenirali smo v redu. Odlično se pripravljamo in že čakamo sobotno domačo tekmo, da se predstavimo pred svojimi gledalci in da vzamemo ti dve piki.«

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ