Začetek tekmovalne sezone vseh mlajših selekcij

Minuli vikend so s tekmovalno sezono začele prav vse naše mlajše selekcij. V letošnji sezoni je nekoliko spremenjen način tekmovanja pri kadetih ter mlajših dečkih A in B. Kadeti v uvodu sezone igrajo kvalifikacije skupin. V nadaljno tekmovanje se uvrstijo glede na mesto v svoji kvalifikacijski skupini. Mlajši dečki A in B pa letos igrajo brez beleženja rezultatov, ekipa B poleg tega igra le turnirje. 

MLADINCI

Mladinci so se na zahtevno gostovanje v Ormož odpravili v zelo okrnjeni zasedbi ,saj so poškodbe popolnoma zdesetkale ekipo. Odsotnih je bilo kar 7 članov ekipe. Borbenost naših fantov tokrat ni bila dovolj, saj so domačini kaznovali vsako napako Koprčanov in pokazali več kvalitete v zaključku akcij.

Fizično močni Ormožani so od začetka prevzeli pobudo ter na krilih vratarja Zemljica hitro povedli za 6 zadetkov. Priigrano prednost so uspešno držali vse do konca srečanja.

Na tekmi se je ob nesrečnem doskoku poškodoval tudi vratar Morato, svoj debi v mladinski konkurenci pa je vpisal mladi Makovec.

Upamo, da se bo nesrečna serija poškodb kmalu končala in bodo fantje lahko kmalu ponovno pomagali ekipi v borbi za nove točke.

Prihodnjo nedeljo prihaja v Bonifiko serijski osvajalec naslovov v mladinski konkurenci, ekipa RK Celja Pivovarne Laško, sledi pa gostovanje pri Gorenju iz Velenja.

RK Jeruzalem Ormož : RD Koper 31 : 22 (17 : 8)

OrmožKoper

 

STAREJŠI DEČKI B

Starejši dečki B so odigrali prvo tekmo novega prvenstva. Gostili smo ekipo iz Sežane. Domači fantje so si priigrali visoko zmago. Gol razlika je naraščala vso tekmo.

Kljub dobri igri v obrambi smo bili občasno nedisciplinirani v obrambi, prejeli nekaj nepotrebnih zadetkov, ter v napadu prehitro zaključili iz  neizdelanih priložnosti.

Pohvaliti velja fante za borben pristop. Na treningih nas čaka veliko vadbe tako za individualen napredek, kot pri sodelovanju med igralnimi mesti.

RD Koper : RK Mitol Sežana 33 : 13 (18 : 5)

KoperSežana KoperSežana

 

KADETI

RD Koper : ŠD Mokerc KIG 23 : 34 (9 : 15)

KoperMokerc statistika KoperMokerc

 

STAREJŠI DEČKI A

RD Koper : Pallamano Trieste 44 : 29 (24 : 15)

KoperTrieste