Zadnja zmaga v 2015: 2 točki ostajata v Kopru!

Koper 2013 : Slovenj Gradec 2011
Rezultat: 32:27 (16:12)
Petek, 18. 12. 2015 ob 19h, Arena Bonifika, 600 gledalcev

Začetek tekme je bil tokrat malo bolj slavnosten, saj sta nas obiskala Ana Jurčić in njen sin Timotej Cah, za katerega tudi mi zbiramo donatorska sredstva. Vrgla sta prvo žogo in požela bučen aplavz s tribun in obeh klopi. Naši akciji so se zelo prijazno in samoiniciativno pridružili tudi Slovenjgrajčani, ki so za Timoteja ob tej priložnosti prispevali sredstva iz svojega žepa. Hvala fantje v Timotejevem in našem imenu! (po)Hvalevredna gesta, respect!

O tekmi
V začetku sta rezultat krojila oba vratarja. Koprčani so prevzeli pobudo in v prvem polčasu vodili z največjo prednostjo štirih zadetkov. Čutiti je bilo, da se od igralcev po porazu s Trebanjci pričakuje zmaga. Polčas se je končal z izzidom 16:12.
Drugi polčas je zaznamoval mrk Koprčanov v prvih desetih minutah, prelomnica je sledila v 39. minuti po dvojni izključitvi pri gostih, ko so se naši fantje pobrali in na polno zaigrali. Do konca tekme smo končno spremljali Koper, kot smo ga vajeni in semafor je ob zadnjem sodniškem žvižgu pokazal 32:27.

Jure Vran, po izboru 12. Kopra danes tudi najboljši igralec domačega moštva je po tekmi povedal: “Današnja zmaga je bila prigarana in po porazu v Celju ter v Trebnjem smo ta rezultat res potrebovali. Zaradi bolezni oziroma poškodbo smo Igrali smo brez dveh igralcev (Vlah, Smolnik), zato zdaj zares zasluženo odhajamo na počitnice.”

Sebastjan Sovič, trener ekipe Slovenj Gradec 2011: “Igrali smo solidno, potem pa je žal prišlo tistih slabih 5 minut in smo točki izgubili. S prvim delom sezone sem zadovoljen po igri, ne morem pa biti zadovoljen z zbirko naših točk. Pozna se nam 7 odhodov med sezono, zato bo treba do drugega dela tekmovanja dobro uigrati ekipo. Rad bi čestital Koprčanom, ki so tudi zame najprijetnejše presenečenje sezone. Vidi se dober proces dela z igralci, ki igrajo na zelo zavidljivi ravni in jim želim veliko uspehov tudi v nadaljevanju lige. Celotnemu koprskemu klubu in vsem navijačem Kopra pa ob tej priložnosti želim srečno, zdravo in uspešno prihajajoče leto,” je v pravem slogu bivšega vrhunskega športnika zaključil Sovič.

Čestitke ekipi iz Slovenj Gradca za dobro igro in korekten odnos na igrišču in ob njem.

Preostane nam le še, da povzamemo izkupiček prvega dela te sezone. Koper 2013 je dosegel:

  • 10 zmag in
  • 5 porazov (od tega 3 porazi za 1 gol razlike),

kar nas trenutno uvršča na 3. mesto na lestvici v 1. NLB državni rokometni ligi. Prezimili bomo z zavidanja vrednimi 20. točkami, se pa od februarja dalje spet obeta ogorčen boj za mesta od 1 do 6, saj so razlike med ekipami majhne, motivacija ekip pa bo po pavzi zagotovo še večja.

Ob zadnji letošnji tekmi iskrene čestitke vsem fantom, ki so zdržali hud tempo igranja in predvsem psihološko naporni prvi del letošnje sezone. 

Enakovredne pohvale seveda tudi strokovnemu štabu in vsem, ki so nas tako srčno in zvesto podpirali skozi vse tekme.

Zmagujemo skupaj! Forza Koper!