Zaključek leta s pozitivnim izkupičkom; v Bonifiki je padlo Gorenje Velenje

Odigrali smo še zadnjo tekmo tekočega koledarskega leta. V 15.krogu 1.NLB lige smo v domači dvorani gostili ekipo Gorenja Velenja. V prvem medsebojnem obračunu sezone so fantje po napetih 60.minutah na koncu bili le za zadetek prekratki. Danes pa je bila igra popolnoma na naši strani. Fantje so prikazali borbeno igro v obrambi in natančnost v samem napadu ter zanesljivo ugnali nasprotnika.

Tekmo so sicer nekoliko boljše začeli gostujoči rokometaši, ki so že v uvodnih minutah s tremi zaporednimi zadetki povedli za 0 : 3. Uvodne črne minute je prekinil Nino Grznetič. Velenjčani so uspešno narekovali temo igre vse do 17.minute tekme, ko smo jih, ob zadetku Roka Marića, ujeli na izenačenje, 8 : 8. Fantje se odlično prijeli v obrambi in gostom niso pustili do lahkih zadetkov. Dolgi napadi velenjske ekipe nas niso zmedli, njihove izgubljene žoge in zapravljene napade pa smo odlično izkoristili. V 25.minuti smo po delnem izzidu 6 : 0 prišli do vodstva šetsih zadetkov, 16 : 10. Z minuto odmora je odreagiral gostujoči trener Zoran Jovičić. Vendar pa so fantje do konca polčasa nadaljevali svoj tempo igre in se na odmor odpravili s prednostjo petih zadetkov, 17 : 12.

V drugi polčas smo se ponovno vrnili nekoliko v krču in dopustili gostom, da so nas do 43.minute tekme ulovili na izenačenje, 18 : 18. Hitro je odreagiral tudi naš trener Uroš Rapotec. Z dobrimi napotki in odlično taktiko, ki so se je fantje držali do potankosti, smo Velenjčanom ponovno uspeli pobegniti za tri zadetke, 45.minuta, 21 : 18. Svojo minimalno prednost smo uspešno držali vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Odlično pa sta se tokrat izkazala tudi vratarja Mirza Haseljić, ki se je med drugim tudi vpisal med strelce, in Thomas Postogna, ki je na koncu tekme obranil pomemben strel iz 7.metrov. Končni rezultat v Areni Bonifika je bil 25 : 24.

Tudi tokrat je bil s šestimi zadetki najuspešnejši Nino Grzentič, 4-krat je zadel Nejc Planinc. Pri gostih je bil z devetimi zadetki je bil najbolj natančen Matic Verdinek, 6-krat je zadel Aleks Kavčič.

Borbenost, kolektivna igra in natančnost so nas popeljali do pomembne zmage v državnem prvenstvu. Zmaga pa je bila tudi lepa popotnica za zaključek koledarskega leta. Sedaj nas čaka nekaj dni odmora, v tekmovalne vode pa se ponovno vrnemo 30.1.2019, ko bomo odigrali tekmo osmine pokala Slovenije proti ekipi Herz Šmartno. Državno prvenstva pa nadaljujemo 2.2.2019 z gostovanjem pri trebanjskem Trimu.

 

RD Koper: RK Gorenje Velenje 25 : 24 (17 : 12)

RD Koper: Haseljić 1, Dolenc, Grzentič 6, Krečič 3, Matijaševič 2, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 1, Sokolič 2, Guček 1, Zugan 3, Marić 2, Planinc 4(1), Stopar

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 1(1)

RK Gorenje Velenje: Mazej, Haseljić 2, Tajnik 1, Špelić 1, Matanović 1, Logar, Levc, Stojnič 4, Vujović, Miklavčič, Verdinek 9(1), Grmšek, Taletovič, Kavčič M., Kavčič A. 6(3), Kete

Trener: Zoran Jovičić

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 4(5)