ZAKLJUČEK POKALNEGA TEKMOVANJA

Naši rokometaši so morali na gostovanju pri RD Urbanscape Loka priznati poraz. V sklopu osmine finala Pokala Slovenije je bila domača ekipa boljša s 33:27.

V prvo uradno tekmo novega leta smo morali vstopiti v oslabljenem kadru, saj sta zaradi preventivnih zdravstvenih razlogov morala doma ostati Tine Poklar in Rok Jelovčan. Začetek srečanja je zaznamovala borba in izmenjava zadetkov obeh ekip. Po 10 minutah igre smo prek uspešno izvedene sedem-metrovke Žige Smolnika rezultat izenačili na 6:6. V naslednjih minutah smo prek prebliska kapetana Jake Moljka in Tomislava Špruka prešli v vodstvo s 6:8. Domačini pa so imeli vselej odgovor in do konca prvega polčasa celo povedli s 16:15.

V drugem polčasu se je nadaljevala zgodba s prvega. Enakomerna borba in razpoloženost ekip se je vselej poznala na rezultatu. Ekipi sta bili izenačeni vse do 50. minute, ko smo z zadetkom Bora Breznikarja zaostajali z le enim zadetkom razlike (25:24). Rokometaši iz Škofje Loke so nato stopili na plin in do zaključka tekme postavili delni izid 8:3. Ob zadnjem zvoku sirene je na semaforju pisalo 33:27 v korist domače ekipe.

Pokalno tekmovanje smo zaključili še preden se je le-to zaprav pričelo. Slednje pa pomeni, da bodo fantje imeli več časa in miselnega prostora, da se osredotočijo na državno prvenstvo. Priložnost za vrnitev na zmagovalno pot pa je na voljo že v soboto, ko bomo v domači Areni Bonifika gostili RD LL Grosist Slovan!

 

Bojan Čotar, trener RD Kopra:

»Čestitam domačinom za zasluženo zmago. Naredili so manj tehničnih napak in imeli so več zicerjev, ki so jih tudi izkoristili. Tukaj se je naredila razlika. Ampak še enkrat – Loka je bila danes boljša in iskrene čestitke.«

 

STATISTIKA