Zanesljivo do 20. zmage v prvenstvu

RD KOPER : RD URBASCAPE LOKA 29:23 (13:8)

Prvo uradno domačo tekmo smo kot Rokometno društvo Koper 2013 odigrali v dvorani Burja na Škofijah 05.10.2013. Naš nasprotnik v 2.A ligi je bila ekipa RK Grča Kočevje, katero smo premagali z rezultatom 41:19. Tista zmaga je bila prva od niza 39 zaporednih prvenstvenih zmag. Zaradi zasedenosti Arene Bonifika smo sobotno tekmo s RD Urbanscape Loka prav tako odigrali na Škofijah in zanesljivo premagali Gorenjce.

      

Začetek tekme je pripadel gostom saj so bili bolj zbrani in storili manj napak ter tako bili v rahli prednosti, ki pa nikoli ni bila večja od zadetka. Zadnjič na tekmi so vodili v 11. minuti pri rezultatu 4:5. Sledila je serija treh zaporednih zadetkov Krečiča, Gašperšiča in Rapotca.

    

V 15. minuti pa sta sodnika dosodila dvomljivo dvo-minutno kazen Grzentiču, ki je razjezila publiko nato pa sta mu pokazala še rdeči karton. Slednja odločitev naj bi bila posledica reakcije igralca, ki pa je bila zagotovo prestroga. To je pomenilo, da smo do konca tekme ostali brez glavnega obrambnega igralca in bili 4 minute z igralcem manj. To je naše fante dodatno podžgalo in na krilih odličnega Vrana (13 obramb) smo prednost, do konca polčasa povečali na +5. Razlika bi bila zagotovo višja, če bi imeli manj izključitev saj nam jih je bilo dosojenih kar 12 minut, gostom pa le 4.

   

Začetek drugega dela igre so spet bolje začeli Ločani in se približali na 13:10 (33. minuta). V naslednjih 8. minutah pa nam je uspel delni izid 7:2 in jasno je bilo, da bo zmaga najverjetneje ostala doma. V nadaljevanju so gostje razliko nekoliko zmanjšali in še zadnjič zapretili v 56. minuti, ko so pri rezultatu 25:22 imeli proti napad a je strel ubranil izkušeni Vončina.  V zaključku srečanja so gostom pošle moči, kar so naši izkoristili in s tremi zadetki Vlaha (skupno 8) in zadetkom Rapotca (skupno 6) zapečatili kočni izid. Pohvale gredo tudi Gašperšiču, ki je bil 100% pri strelih in izkoristil vseh 5 priložnosti.

     

RD KOPER:

Dolenc, Grzentič, Gašperšič 5, Vlah 8, Krečič 2, Matijaševič, Vončina, Vran, Moljk, Gorela 3, Zugan, Rapotec 6, Smolnik 3, Sokolič, Planinc, Bratkovič 2

RD Urbanscape Loka:

Jamnik 6, Jesenko 4, Cingesar 4 …

V naslednjem krogu (petek 19.05., ob 19:00) nas čaka gostovanje pri državnih prvakih RK Celje Pivovarna Laško.

Forza Koper!