Zaslužena točka

Odigrali smo tekmo 14.kroga lige NLB proti tretjeuvrščeni ekipi lige, ekipi RK Trima iz Trebnjega. Pričakovali smo težko in napeto tekmo, ki pa se je končala z delitvijo točk, 26 : 26.

Že v uvodnih minutah srečanja sta obe ekipi pokazali, da si želita le zmage. Obe ekipi sta stisnili obrambne vrste kar priča tudi veliko število sodniških opozoril ter izključitev. Prvo najvišjo prednost, sicer za tri zadetke, so si gostje priigrali v 13.minuti tekme, 6 : 9. Vendar pa naši fantje niso popustili in Trebanjcem še naprej povzročali veliko preglavic. Z natančno izpeljanimi akcijami in hitrimi protinapadi, smo polčas zaključili z minimalno prednostjo zadetka, 14 : 13.

V drugi polčas smo se vrnili še bolj zagnani. Že v naslednji minuti smo povedli za dva zadetka, 15 : 13. Svojo prednost smo uspešno držali vse do 43.minute tekme, ko se je gostom uspelo odcepiti za zadetek, 18 : 19. Popuščali nismo, če naprej smo strnili svoje obrambne vrste. Sledilo je sicer nekaj težkih minut, vendar nismo popuščali. Sledila je izredno napeta končnica tekme. V 59.minuti tekme smo zaostajali za dva zadetka, ampak smo ohranili trezne glave. V zadnjih sekundah tekme nam je uspelo odlično izpeljati dva napada ter strniti obrambne vrste. Tako smo dvoboj zaključili z delitvijo točk, 26 : 26. Pomembno vlogo pa je ob koncu srečanja imel tudi Luka Logar, ki je obranil odločilni strel nasprotne ekipe.

S kar 10 (3/3) zadetki je bil najboljši strelec ekipe Staš Slatinek Jovičić, 6 jih je dal Dragan Pavlović.

Leta še nismo zaključili saj nas v sredo, 23.12., čaka prestavljena tekma 8.kroga proti novomeški Krki.