Zaslužena zmaga Ribnice

Danes je bila odigrana tekma 3.kroga 1. NLB Leasing lige. V Areno Bonifiko je prišla ekipa RD Rika Ribnice. Ribnica je bila v letošnji sezoni deležna kar nekaj sprememb na igralskem področju, med tem, ko so bile pri nas spremembe le minimalne. Naši fantje do sedaj še niso pokazali neke prave igre, tudi Ribnica se še ni uspela popolnoma dokazati. Danes smo vsekakor lahko pričakovali trd boj.

 Sam začetek tekme je kar obetal, samo nadaljevanje pa je bilo bolj razburljivo. Vendar nas je Ribnica nadigrala v vseh segmentih igre. Res da smo tekmo odigrali brez Aleksa Vlaha, katerega čaka operacija kolena, in Nejca Planinca, vendar to ne opravičuje tako slabe igre.

Po vodstvu 3:1 in nekaj zapravljenih priložnosti za povišanje prednosti, so prevzeli pobudo igralci Ribnice in v 11.minuti izenačili na 3:3. Do 16.minute je bilo še izenačeno 5:5, nato pa so se začele napake tako v napadu kot obrambi in Ribnica je prišla do vodvstva 5:9 v 20.minuti. Poškodoval pa se je še Nejc Poklar, kateri ni mogel več nadaljevati s tekmo. Do konca 1.polčasa smo se še uspeli približati gostom, tako smo odšli na odmor z 2 zadetkoma zaostanka 11:13.

V 2. polčasu pa je na igrišču zagospodarila ekipa Ribnice. Z moško igro v obrambi je onemogočala domačim strelcem pot do gola in s hitrimi protinapadi polnila domačo mrežo. V domači ekipi ni bilo razpoloženega igralca, kateri bi povlekel celotno ekipo, da bi se približali gostom. Tako je bilo v 37.minuti že 4 gole razlike 13:17, v 44.minuti 6 (15:21) in po nekaj izgubljenih žogah v naslednjih minutah že 8, 17:25 v 47.minuti.

Gostje so se po visoki prednosti malo uspavali, kar smo izkoristili in se do konca tekme približali na 3 gole zaostanka, vendar je potrebno priznati, da so nas Ribnčani nadigrali na domačem parketu, kot že dolgo nobena druga ekipa, kar jim lahko le čestitamo.

Omeniti je potrebno tudi odlično sojenje sodniškega para Lah-Sok.

 

Do naslednje tekme, ki nas čaka naslednji vikend v Velenju, bo potrebna temeljita analiza in vsi skupaj upamo, da je bil le slab dan.

 

 

RD Koper : RD Riko Ribnica 26 : 29 (11 : 13)

 

RD Koper: Haseljić, Dolenc, Grzentič 6, Krečič 4, Matijašević 1, Kocjančič, Poklar, Postogna, Moljk, Smolnik 2, Sokolič 1, Guček 3, Zugan 1, Marić 2, Stopar, Bartkovič 6(4)

Trener: Peter Mičovič

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 4(6)

 

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 7, Horvat 2, Vujačić 6, Glavan, Žagar, Knavs 2, Pahulje, Lešek, Nosan B. 1, Kovačič 2, Pucelj 2, Tomšič, Nosan M., Setnikar 7(1), Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 1(2)