Zaslužena zmaga v Ribnici

Po trotedenskem premoru smo, v še vedno ligaško prostem vikendu, odigrali prestavljeno tekmo 5.kroga. Gostovali smo v Ribnico. Skozi celotno tekmo smo vajeti držali v svojih rokah in na koncu zasluženo slavili, 26 : 30 (12 : 15).

V tekmo smo stopili odločno, željo po zmagi pa so pokazali tudi gostitelji. Vendar pa je že v prvem deli tekme bila v osredju naša igra, celoten prvi polčas smo uspešno držali prednost vsaj dveh zadetkov. Že na odmor smo se odpravili z lepo prednostjo treh zadetkov, 12 : 15.

V drugem polčasu smo svojo igro prvega samo še nadgradili. Že v 35.minuti tekme, smo si po delnem izidu 0 : 3, uspeli priigrati že 6 zadetkov prednosti, 13 : 19. Prevladovala je izjemna borbenost, požrtvovalnost in želja po zmagi. Svojo prednost smo uspešno držali, v 53.minuti pa smo vodili že za 9, 20 : 29. V napadu smo se držali navodil, ki nam jih je dal trener in odlično odigrali dogovorjene akcije. V disciplinirani in čvrsti obrambi smo Ribničanom onemogočali, da bi prišli do lahkih strelov. Pomembno vlogo pa je odigral tudi Rok Jelovčan, ki je obranil kar nekaj pomembnih strelov. Prav vsi igralci, ki so danes stopili na ribniški parket, so upravičili zaupanje trenerja. Vsekakor smo danes prikazali odlično igro in smo si zmago več kot zaslužili. Končni rezultat je bil 26 : 30.

Lahko rečemo, da nam je ta odmor dobro koristil, saj smo ga dobro izkoristili za trening. Pozornost in koncentracija na prvenstvo nam nista padla. Zavedamo se, da smo do sedaj igrali slabše od pričakovanj in upamo, da smo tehtnico zdaj le obrnili, tako rezultatsko kot v sami kvaliteti igre.

Z osmimi zadetki je bil najboljši strelec ekipe Tine Poklar, sedem jih je prispeval Staš Jovičić.

V naslednjem krogu gostujemo pri RK Celje Pivovarni Laško.