Zmaga na Obalnem derbiju

Po skoraj štiritedenski odsotnosti z rokometnih igrišč smo v soboto, 12.12., odigrali tekmo 13. kroga lige NLB, v katerem je bil v sosednji Izoli na sporedu Obalni derbi. Skozi celotno tekmo smo bili v rezultatski prednosti ter tako tudi zasluženo slavili, 21 : 24.

Domači so tekmo odprli zelo odločno ter z uvodnim golom povedli z 1:0, kar je sicer bilo njihovo edino vodstvo na tekmi. Hitro smo obrnili rezultat ter pokazali, da v teh štirih tednih brez tekem nismo počivali, ampak smo dobro trenirali. Z dobro izpeljanimi napadalnimi akcijami ter čvrsto obrambo smo celoten polčas vodili za vsaj dva zadetka. V vratih se je dobro odrezal Luka Logar, ki je obranil nekaj zelo pomembnih strelov. Na odmor smo se odpravili s 3 zadetki prednosti, 9 : 12, kar je nakazovalo napet dvoboj tudi v drugem delu.

Drugi polčas smo nadaljevali s čvrsto igro ter s pomočjo vratarja ohranjali prednost pred domačini. V 36. minuti tekme, smo po delnem izzidu 0 : 3, svojo prednost še povečali na velikih 6 golov, 10 : 16. Izoljani pa niso popustili ter so se nam v 57. minuti uspeli približati celo na 3 zadetke zaostanka, 20 : 23, nakar so sledile napete 3 minute do zadnjega piska sirene, vendar pa preobrata nismo dovolili. Tako smo na Obalnem derbiju zasluženo slavili z rezultatom 21 : 24.

S sedmimi zadetki je bil najboljši strelec ekipe Tine Poklar, 4-krat sta zadela Andraž Kete in Dani Zugan. Luka Logar je zabeležil 8 obramb in 2 zadetka, Rok Jelovčan pa 2 obrambi.

V naslednjem, 14.krogu, nas čaka domača tekma proti trebanjskemu Trimu, še pred tem pa bomo odigrali prestavljeno tekmo proti Slovenj Gradcu 2011, in sicer v sredo, 16.12., ob 16.uri. Tekmo boste lahko spremljali preko našega FB profila.

 

Forza Koper!